Nova vest
Fudbal

Petak, 07.08.2020.

19:16

Vlasnik FCSB šalje prvotimce među rezerve kako bi sprečio promociju Steaue

Điđi Bekali, vlasnik FSCB (nekadašnje Steaue), planira da pošalje prvotimce kluba u rezervni tim kako bi sprečio Steauu da uđe u Drugu ligu Rumunije.

Izvor: PT

Autor: PT

Vlasnik FCSB šalje prvotimce među rezerve kako bi sprečio promociju Steaue
Foto: Reuters/ Bogdan Cristel

Bekali je pre šest godina izgubio spor na ime Steaua, zbog čega se sada zove FSCB, a u međuvremenu je vojska osnovala novi tim pod imenom rumunskog velikana.

"Vojnici" su krenuli iz nižih rangova i posle tri godine provedene u Četvrtoj ligi uspeli su da izbore promociju treći rang rumunskog fudbala.

U Trećoj ligi Rumunije igra rezervni klub FSCB-a i Bekali će zbog toga da pošalje fudbalere iz prvog tima da igraju za rezervni kako bi sprečio Steauu da prođe u Drugu ligu, prenose mediji.

"Ako budemo igrali sa Steauom, što je moguće jer nam je tamo drugi tim, poslaćemo prvotimce. Nisam preterano zainteresovan za uspehe rezervnog tima, ali ako dođe do susreta pokušaćemo da ih ostavimo još koji godinu u Trećoj ligi", rekao je Bekali.

Inače, Kluž je šampion Rumunije za prethodnu sezonu, a FCSB, koji je ubedljivo najtrofejniji klub ove države sa 26 titula, poslednji trofej najboljeg u Rumuniji osvojio je u sezoni 2015/2015.

Od tada Astra (2015/2016) i Vitorul (2061/2017) su osvojili jednu titulu, a Kluž tri (2017/2018, 2018/2019 i 2019/2020).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve