Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.08.2020.

12:45

Mitrović: Fulam je mali klub, ovo je veliki uspeh

Aleksandar Mitrović sumirao je utiske nakon što se njegov Fulam vratio u Premijer ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Mitrović: Fulam je mali klub, ovo je veliki uspeh
Foto: Reuters/Peter Cziborra

Londonski klub je u finalu plej-ofa pobedio Brentford 2:1 posle produžetaka i vratio se u elitu posle godinu dana pauze.

Mitrović je bio jedan od ključnih igrača u tom poduhvatu jer je sa 26 golova bio najbolji strelac Čempionšipa, ali i svih engleskih liga.

"Veliki je ovo uspeh za sve u klubu, navijače, igrače, menadžera i sve ljude koji vole Fulam. Fulam je mali klub u odnosu na neke velikane, ali klub sa velikom dušom. Predivan je osećaj što sam deo ekipe i što sam doprineo da Fulam vratimo tamo gde pripada, a to je najbolja liga na svetu, Premijer liga", kaže Mitrović za "Večernje novosti".

Mitrović se povredio u finišu regularnog dela sezone zbog čega je propustio polufinalni dvomeč sa Kardifom, a i u finalu je zaigrao tek u završnici.

"Iskreno, nije bilo lako s obzirom na to da skoro dve nedelje nisam trenirao, bukvalno nisam potrčao, bio sam u teretani svakodnevno, radio terapije po ceo dan i trudio se da se što bolje oporavim od povrede. Nije trebalo da igram, ali jednostavno ovo je bila velika utakmica, veoma bitna i za takve utakmice se trenira, radi i zato na kraju krajeva ja igram fudbal".

Šansu je dobio u finišu meča pri rezultatu 0:0, odigrao važnu ulogu kod spektakularnog gola Džoa Brajana za 1:0 u finišu prvog produžetka, a potom asistorao za drugi gol kojim je Fulam u 118. minutu potvrdio plasman u PL.

"Postojao je rizik da bi, ako obnovim povredu sledeća pauza bila tri, četiri meseca van terena, ali jednostavno nekad u životu morate da rizikujete. Na kraju rizik se isplatio, sve je prošlo dobro, čak sam i upisao bitnu asistenciju za drugi gol koji je odlučio utakmicu"
.

Fulam se plasirao u PL preko plej-ofa drugi put u samo tri sezone. Navijači se nadaju da će konačno ostati duže u eliti.

"Svaki klub koji uđe u Premijer ligu ima primarni cilj prve godine da opstane u najjačoj ligi na svetu. Neće biti lako, prošle godine nismo uspeli, ali nadam se da ćemo sledeće sezone da budemo mnogo uspešniji. Primarni cilj je opstanak, sve preko toga je samo bonus",
zaključio je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve