Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.08.2020.

21:39

Sitijeva odbrana jača za 43 miliona – a Pep se tek zagreva

Holandski fudbaler Nejtan Ake zvanično je potpisao ugovor sa Mančester sitijem.

Izvor: LN

Autor: LN

Default images

Vicešampion Engleske se sa doskorašnjim štoperom Bornmuta dogovorio o petogodišnjoj saradnji.

Iznos koji će Pep Gvardiola morati da plati za 25-godišnjaka je oko 43 miliona funti.

"Siti je najbolja ekipa Engleske prethodne decenije. Dolazak ovde je ostvarenje sna. Ovo je vrhunska ekipa puna svetskih klasa od igrača. Gde god da pogledate, tu su velika imena sa međunarodnim pedigreom", rekao je Ake po potpisivanju ugovora.

Dolaskom Akea španski menadžer i sportski direktor Ćiki Begiristan su potrošili preko 300 miliona evra na defanzivce.

"Pep je menadžer kojem se dive širom sveta - to što je on uradio za fudbal govori o njemu. Stil fudbala i uspeh koji je ostvario su me zaista privukli. Znam da ću morati naporno da radim kako bih ušao u postavu, ali zato sam i došao. Radiću sve što buem mogao kako bih ostavio utisak i pomogao timu da osvaja medalje", dodao je Ake.

Očekuje se da Ake bude zamena Emeriku Laportu na levoj strani štoperskog tandema, kojeg su još deo Džon Stouns, Nikolas Otamendi i Erik Garsija.

Ipak, očekuje se da Stouns i Otamendi uskoro napuste klub, a da se Laportu u startnih 11 u pridruži štoper Napolija Kalidu Kulibali. Takođe, očekuje se još dolazaka na Etihadu na raznim pozicijama.

Podsetimo, Siti je već pojačao mladi krilni fudbaler Feran Tores, koji je došao iz Valensije za oko 23 miliona evra, dok je za oko 50 miliona u Bajern prešao Liroj Sane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve