Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.08.2020.

17:00

"Kada imate 10 evra u džepu ne možete ići na večeru koja košta 100"

Trener Intera Antonio Konte ovih dana svojim izjavama u italijanskoj štampi skreće pažnju javnosti.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/Lars Baron

"Nerazuri" su osvojili vicešampionsku titulu, te ih sada očekuju izazovi u Ligi Evrope, koju nastavljaju mečom sa Hetefeom u sredu.

Konte nije zadovoljan podrškom koju ima od kineskih vlasnika, porodice Žang.

"Ne volim ljude koji se ukrcavaju u pobedničke vozove. Čekam da se predsednik vrati iz Kine i onda moramo razgovarati. Ovo što se sada događa nema mi smisla. Mesecima nas niko nije zaštitio od javnih kritika, ni mene kao trenera, niti igrače. To ne podnosim. Kao da nismo na istom zadatku", rekao je Konte.

Mediji Konteovo nezadovoljstvo pokušavaju da povežu i sa njegovim eventualnim povratkom u Juventus.

"Stara dama" jeste osvojila deveti uzastopni Skudeto, ali predsednik Andre Anjeli od trenera Mauricija Sarija očekuje iskorak u Evropi.

Ukoliko ispadnu od Liona u osmini finala, razlaz je blizu.

Ipak, Anjeli i Konte su svojevremeno imali dosta sukoba, baš kada je u pitanju Evropa, odnosno finansije i pojačanja koja su potrebna da bi torinski velikan osvojio "ušati" pehar.

"Kada imate 10 evra u džepu onda ne možete ići u restoran na večeru koja košta 100 evra", kazao je Konte, aludirajući da Juve i Anjeli ne žele kupiti top igrače za napad na Ligu šampiona.

Činjenica da Juventus ima Kristijana Ronalda u svojim redovima, ipak, na neki način opovrgava poslednju izjavu Kontea, koji je trener torinske ekipe bio od 2011. do 2014, kada su osvojili tri Skudeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve