Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.08.2020.

08:51

Meč vredniji od osvajanja Lige šampiona

Fudbaleri Fulama i Brentforda u utorak od 20.45 igraju meč koji će im obeležiti sezonu.

Izvor: LN

Autor: LN

Meč vredniji od osvajanja Lige šampiona
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Te dve ekipe boriće se na čuvenom Vembliju za ulazak u Premijer ligu i procenjenu finansijsku injekciju od minimum 190 miliona evra koja će im slediti u naredne tri godine.

Revizorska kuća Delojt je procenla i da bi ti prihodi mogli da dostignu čak 330.000.000 evra u narednih pet godina, ukoliko klub opstane u Premijer ligi.

Primera radi, tim koji osvoji Ligu šampiona u narednoj sezoni 2020/2021 zaradiće najviše oko 82.500.000 evra!

Fulam je u polufinalu "preskočio" Kardif ukupnim rezultatom od 3:2 – i to bez najboljeg strelca engleskih šampionata Aleksandra Mitrovića.

Mitrović će, prema rečima menadžera Skota Parkera, biti spreman za "Dan D" i naći će se u prvoj postavi svoje ekipe.

Brentford je u polufinalu igrao sa Svonsijem i uspeo da nadoknadi zaostatak od 1:0 iz prvog meča, te da prođe dalje ukupnim rezultatom od 4:2.

Baš kao i tim sa Krejven Kotidža, Brentford bi trebalo da na Vembli izađe u najjačem sastavu, potpuno spreman za spektakl i veliku borbu.

Ukoliko Brentford bude uspešniji u utorak uveče to će im biti prvi put da uđu u Premijer ligu u svojoj istoriji, dok bi se Fulam pobedom vratio u elitno takmičenje posle jedne sezone pauze.

Ovo će biti treći ovosezonski duel ove dve ekipe, a u prva dva bolji je bio Brentford.

Četa Tomasa Franka je u 22. kolu došla do pobede od 1:0 golom Mbueme, da bi nešto kasnije, u "restartu" sezone, slavila i na gostovanju golovima Benrahme i Markonedesa.

Kvota na Brentford je 2,30, na Fulam 3,00, dok je nerešeno 3,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Brentford – Fulam.

Problematično za Parkerove izabranike je to što nisu uspeli da postignu ni jedan gol na ta dva meča, ali nadu uliva to što su dali barem jedan u prethodne četiri utakmice, baš koliko je minimalno primao Brentford.

Njegov najveći "problem" je izbor startera u sredini terena, mora da odredi dvojicu, a bira između Džoša Dasilve, Emilijana Markondesa i Matijasa Jensena.

Dasilva je bio najefikasniji vezista Brentforda ove sezone sa deset ligaških golova, ali Markondes je imao ogroman uticaj na igru tima otkako se sezona nastavila nakon pauze zbog pandemije.

U međuvremenu, Jansen je zablistao u revanšu protiv Svonsija u polufinalu u pobedi od 3:1 za preokret zaostatka iz prvog meča.

Što se tiče šansi za pobedu, teško je odrediti favorita.

Brentford je izgubio tri uzastopna meča pre pomenutog trijumfa nad "labudovima", ali je u oba ovosezonska susreta nadigrao Fulam i to bez primljenog gola (1:0, pa 2:0).

Stoga kladionice ipak veće šanse daju "pčelama" da konačno uđu u elitni rang.

Videćemo da li će se Fulam možda bolje snaći u situaciji pod ogromnim pritiskom, s obzirom da tim ima iskustvo igranja u Premijer ligi.

Tok meča ćete moći da pratite uživo putem portala B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve