Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.08.2020.

09:55

Junajted opet želi Šmajhela ispred svog gola

Više od 20 godina nakon što je Peter Šmajhel napustio Mančester junajted, na old Traford bi mogao da stigne njegov sin.

Izvor: B92

Autor:B92

Junajted opet želi Šmajhela ispred svog gola
Photo by Glyn Kirk/Pool via Getty Images

Kako prenose engleski mediji, Junajted je zainteresovan za golmana Lester sitija Kaspera Šmajhela.

Po okončanju sezone u Premijer ligi kao jedna od najslabijih karika "crvenih đavola" se izdvaja upravo čuvar mreže David de Hea.

Iako je prethodnih godina bio ubedljivo najbolji pojedinac Junajteda, Španac u poslednje tri sezone konstantno beleži sve slabije partije.

To je pokrenulo spekulacije o promeni ispred Junajtedovog gola, a prva želja Olea Gunara Solskjera je navodno sin bivšeg saigrača.

Iako je golman tima koji se do poslednjeg kola borio za plasman u Ligu šampiona, Šmajhel ne bi mnogo koštao Junajted s obzirom da ima 33 godine.

Peter Šmajhel je legenda kluba, igrao je na Old Trafordu od 1991-1999, a od "đavola" se oprostio nakon čuvene sezone u kojoj su osvojili trostruku krunu (FA kup, Premijer ligu, Ligu šampiona).

Nakon epizoda u Sportingu i Aston VIli penzionisao se u dresu gradskog rivala Mančester sitija, u kojem je profesionalni debi upravo imao njegov sin 2005.

Tokom četiri godine tokom je nasupio samo osam puta u Premijer ligi, a Siti ga je slao na pozajmice kod niželigaša i u Škotsku u redove Darlingtona, Burija, Falkirka, Kardifa i Koventrija.

Siti napušta 2009. i prelazi u Nots Kaunti, sledeće godine je branio za Lids junajted, da bi konačno 2011. stigao u Lester gde postaje jedna od najpouzdanijih golmana u Premijer ligi.

Mlađi Šmajhel je bio jedan od ključnih faktora u osvajanju senzacionalne titule šampiona Engleske u sezoni 2015/2016.

U međuvremenu je postao i golman reprezentacije Danske za koju je skupio 53 nastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve