Nova vest
Fudbal

Petak, 31.07.2020.

18:40

Dug FK Crvena zvezda 32.174.049 evra

Prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre (APR) dug FK Crvena zvezda, zaključno sa 31. decembrom 2019. godine, iznosi 32.174.049 evra.

Izvor: PT

Autor: PT

Dug FK Crvena zvezda 32.174.049 evra
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Prema finansijskom izveštaju ukupan gubitak iznosi 45.718.238 evra, ali kada se uračuna finansijska dobit od 13 i po miliona, dolazi se do ukupnog duga od nešto vieš od 32 miliona i 100 hiljada.

Crveno-beli smanjili su dug u odnosu na prethodni izveštaj za dva miliona evra, pošto je on iznosio 34.348.500.

Zvezda je prethodne dve godine igrala grupnu fazu Lige šampiona, te je bilo i transfer odlazaka i zbog toga su navijači kluba verovatno očekivali veće smanjenje.

Revizor koji je potpisao izveštaj istakao je zabrinutost zbog ovog bilansa, ali je i dodao da iz kluba uverevaju da će poboljšati finansijski položaj novim ulascima na Evro scenu.

"Ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost Kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja.

"I pored navedenih činjenica, klub je u poslednjih nekoliko godina poslovao sa dobitkom, ostvario značajan prihod od UEFA za evropska klubska takmičenja, kao i od prodaje prava na registraciju igrača", navodi se između ostalog u finansijskom izveštaju.

"Rukovodstvo smatra da će u narednom periodu klub ostvariti pozitivan poslovni rezultat koji će biti rezultat planiranih sledećih akcija: nastavak ostvarenja značajnog prihodovanja od prodaje prava na registraciju igrača i prihoda od UEFA takmičenja, restrukturiranje ostatka obaveza, ostvarenje novih sponzorskih ugovora, diversifikacija izvora prihoda i slično. Mogućnosti poboljšanja finansijskog položaja kluba su ograničene i gotovo u celosti zavise od gore navedeni planiranih akcija kluba
", dodaje revizor Milovan Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve