Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.07.2020.

17:55

Milošević: Liga Evrope nije prioritet kao prošle godine

Trener Partizana Savo Milošević istakao je da je taj klub sada značajno stabilniji nego što je bio pre 12 meseci.

Izvor: SS

Autor: SS

Milošević: Liga Evrope nije prioritet kao prošle godine
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

On je gostujući u emisiji "Teme do Arene" naveo da i u slučaju neulaska u grupnu fazu, u Humskoj bi imali rešenje.

"Fudbal nije nauka, ne može biti egzaktan, ali nama su domaća takmičenja ove sezone prioritet. Prvo, jer je Partizan lane ostao bez trofeja, a drugo što je već tri godine bez titule. Veliki je to problem za veliki klub. Sad smo spremni da se uključimo u borbu više nego pre, zato što imamo namešten tim, koji se bolje poznaje. Imaćemo mnogo više resursa u borbi za prvo mesto“, izjavio je Milošević.

Dakle, sve "karte" bacaju se na povratak titule u Humsku.

"Jeste Liga Evrope svake sezone prioritet, ali sada ne toliko kao što je bila suštinski bitna prošle godine u ovo doba. Imamo kvalitet da reagujemo određenom prodajom i obezbedimo sredstva, a da to ne naruši stabilnost tima. Nije toliko mač nad glavom kao ranije".

Milošević pred početak sezone vidi prednosti, ali i potencijalne probleme u avgustovskim utakmicama.

"Naša najveća prednost je što imamo namešten tim. Momci znaju šta bi trebalo da rade, ali promena sistema takmičenja, kakva nas čeka ovog leta u kvalifikacijama, dovodi mnoge stvari na polje lutrije. Domaći teren je domaći teren. To je jedina prednost koju bilo koja ekipa na svetu može da ima u savremenom fudbalu".

Publike neće biti na utakmicama.

"Navijači su samo jedan segment prednosti domaćeg terena. Tu se misli još na kvalitet podloge, dimenzije terena, brzinu trave... Sve su to detalji na koje se igrači navikavaju. Svoj stil prilagodite terenu i onda vam odgovara, a onda je protivnik taj koji mora da se adaptira".

Partizan je veoma blizu mesta nosioca u svim kvalifikacionim rundama na putu ka Ligi Evrope.

"Pratimo još pet, šest liga koje utiču na naše mesto u baražu. Zasad smo u dobroj poziciji, 11. na listi, možemo da budemo i 13. kako bismo uživali status nosioca i u četvrtom kolu. To bi nam povećalo šanse za plasman u grupnu fazu. Svaki procenat je bitan“, istakao je Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve