Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.07.2020.

15:55

Partizan sprema tužbu Sudu u Lozani kako bi oborio Zvezdinu titulu

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić najavio je da će njegov klub sudskim putem osporiti 31. titulu Crvene zvezde.

Izvor: LN

Autor: LN

Partizan sprema tužbu Sudu u Lozani kako bi oborio Zvezdinu titulu
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Razlog tužbe je treća uzastopna, a ukupno 31. šampionska titula koju je Zvezda osvojila ove sezone u Superligi Srbije.

Vuletić je, u prepisci na Tviteru sa predsednikom Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirkom Poledicom, poručio da crno-beli pripremaju tužbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, nakon odluke Fudbalskog saveza Srbije da zbog koronavirusa skrati prvenstvo i da se plej-of ne odigra.

"U novoj fudbalskoj sezoni 2020/21, iz Superlige ispada 6 klubova a iz Prve lige Srbije ispada 8 klubova. Ono što je sigurno, ovakav sistem takmičenja gde iz dve lige saveznog ranga ispada 14 klubova, daće nam regularnost na vrhunskom nivou i sprečiće nameštanje utakmica", napisao je Poledica.

"Za novu sezonu još ne znamo, ali za prethodnu znamo da joj se sistem takmičenja, za potrebe jednog kluba, prvo menjao mesec dana pre njenog početka ukidanjem podele bodova a onda u sred sezone i ukidanjem čitavog plej-ofa (jedini u Evropi). O tome - ni reči. Stop licemerju!", odgovorio je Vuletić.

Poledica je zatim upitao potpredsednika Partizana da li je njegov klub pokrenuo ikakav postupan na osnovu prethodno izjašnjenih tvrdnji.

"Da, pripremamo tužbu pred CAS-om (Sud za sportsku arbitražu u Lozani)", napisao je Vuletić.

Poledica je zatim istakao da CAS nema nadležnost u pomenutom slučaju, te da je odluka koju osporava Vuletić "silovanje prava".

Vuletić je obrazložio "da kao profesor zna da se nacionalni savez (FSS) može tužiti pred CAS-om".

Ostatak prepiske pročitajte ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

278 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve