Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.07.2020.

09:45

Rašford dobio počasni doktorat

Markus Rašford nagrađen je od strane Univerziteta u Mančesteru time što mu je uručen počasni doktorat.

Izvor: SN

Autor: SN

Rašford dobio počasni doktorat
Photo by Peter Powell/Pool via Getty Images

Kako prenosi BBC, Markus Rašford je postao najmlađi doktor nauka.

Njemu je od strane Univerziteta u Mančesteru dodeljen počasni doktorat kao nagrada za njegov doprinos društvu kada se izborio da se pomogne siromašnoj deci.

Počasni doktorat je nagrada univerziteta koja se dodeljuje bez obaveze da osoba prisustvuje predavanjima ili polaže ispite.

Rašford je na taj način nagrađen zbog svog nesebičnog gesta u kom se trudio da deci koja su u lošoj finansijskoj situaciji obezbedi obroke i tokom praznika.

Rašford je tako postao treća osoba iz Mančester junajteda koja je nagrađena počasnim doktoratom, pošto je to pre njega dobio Ser Aleks Ferguson, kao i Ser Bobi Čarlton.

"Kada pogledam koji su sve ljudi pre mene dobili ovu nagradu, još sam više počastvovan. Mi nismo ni na pola puta naše borbe protiv siromaštva pogotovo kod dece kojoj je naša pomoć najpotrebnija, ali stvarno mi mnogo znači što me je grad na ovaj način nagradio", iskren je Rašford.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve