"Osetio sam da imam virus posle finala Kupa, nisam mogao da ustanem iz kreveta"

Fudbaler Partizana Aleksandar Šćekić uspešno je preležao koronavirus.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Sada je već sa ekipom, tokom dana će biti testiran na antitela i u ponedeljak će krenuti na pripreme na Zlatibor.

Ipak, period oporavna nije bio lak. Naprotiv, kako je sam istakao, u pojedinim momentima bilo je vrlo mučno boriti se sa virusom.

Imao je sve teške oblike simptoma – visoka temperatura, malaksalost, bol u grudima, zglobovima i mišićima, praćen kašljem

"Osetio sam neprijatnosti nakon finala Kupa. Sve je ukazivalo na koronavirus. Testiran sam i nalaz je bio pozitivan. Tri-četiri dana imao sam zdravstvenih problema. Sve ono što prati Covid-19. Nisam mogao da ustanem iz kreveta. Lično sam se uverio koliko ovaj virus zna da bude težak. Zato apelujem na sve ljude da se čuvaju", rekao je Šćekić za "Pobjedu".

"Posle nekoliko dana izborio sam se sa bolešću. Ponovo sam testiran. Rezultati su drugi put bili negativni. Sada je sve u redu. Nemam nikakvih smetnji. Počeo sam da treniram, ispočetka malo sam, a potom i sa ekipom. Sve ide svojim tokom", dodao je vezista crno-belih.

Mnogi fudbaleri su se, bez obzira na fizičku spremu, daleko teže izborili sa virusom.

"Kod mene nije bio takav slučaj. Čim je virus prošao, mogao sam da radim sve normalno. Nisam imao nikakvih smetnji ni tokom prvih treninga. I sada radim punim intenzitetom na pripremama Partizana".

Osvrnuo se i na nedavno završenu sezonu u Srbiji.

"Takmičarska godina bez trofeja ne može da bude dobra za Partizan. Kiksirali smo u nekim utakmicama tokom prvenstva, a u polufinalu Kupa smo izbacili večitog rivala. Vjerovali smo u taj trofej, ali nismo uspjeli da slavimo posle penala. Pre toga nismo imali sreće u Ligi Evrope, pogotovo u onom meču u Alkmaru gdje smo ispustili pobedu", istakao je Šćekić.

strana 1 od 2 idi na stranu