Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.07.2020.

09:25

Gasperini zagrmeo: Da li treba da odsečemo ruke?

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini bio je nezadovoljan suđenjem u utakmici protiv Juventusa u Torinu (2:2).

Izvor: SS

Autor: SS

Gasperini zagrmeo: Da li treba da odsečemo ruke?
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

Njegov tim je dva puta vodio, ali se šampion koji korača ka devetoj uzastopnoj tituli, dva puta spašavao golovima iz penala.

Oba su bila prilično diskutabilna i dosuđena zbog igranja rukom. Nova pravila nalažu da to jeste jedanaesterac, ali pitanje je da li je defanzivac imao dovoljno vremena da odreaguje na vreme.

"Ovo su pravila koja su iznad svih pravila u Italiji. Šta treba da uradimo, da odsečemo ruke sebi? Penal poput prvog smo viđali ove sezone, mnogi timovi su na taj način kažnjeni. To je ludilo i tumačenje pravila nije isto u svim zemljama. U drugim državama ne dosuđuju penale za ovo", rekao je Gasperini, a potom se osvrnuo na sam meč:

"Odigrali smo veliku utakmicu protiv lidera Serije A. Rekao sam igračima da ovako nastave da igraju i u Ligi šampiona u avgustu. Uradili smo mnogo toga što smo dogovorili. Presrećan sam zbog igre i vrlo razočaran zbog toga jer nismo pobedili", zaključio je strateg Atalante.

Tim iz Bergama se već nalazi u četvrtfinalu Lige šampiona gde će igrati protiv Pari Sen Žermena.

U slučaju da prođe u polufinale, rival će biti bolji iz okršaja Lajpciga i Atletiko Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve