Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.07.2020.

10:00

Nikolić: Lokomotiva kao Partizan kada su otišli Bjeković i Tumbaković

Marko Nikolić sa moskovskom Lokomotivom ima po dve pobede i dva remija u prve četiri utakmice u šampionatu Rusije.

Izvor: SN

Autor: SN

Nikolić: Lokomotiva kao Partizan kada su otišli Bjeković i Tumbaković
Photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Lokomotiva je odlično startovala sezonu sa dve pobede u nizu i Marko Nikolić je bio na pravom putu u misiji da odbrani drugo mesto.

Nekadašnji strateg Partizana je u naredne dve utakmice ostvario dva remija i sumirao je utiske u razgovoru za "Sportski Žurnal".

"Utisci su solidni. Ne pratim previše štampu, ritam ne ostavlja prostor za druge teme. Izolovani smo bili po dolasku u klupskoj bazi, bez većih konatakata sa ljudima. Tek 14. juna pojavio sam se, sa saradnicima Radojem Smiljanićem i Goranom Basarićem, pred ekipom. Odradili smo pet treninga i uplovili u nezapamćeno paklen raspored. Utakmica na svaka tri dana...Nismo do kraja zadovoljni. Sa četiri boda i utakmicom više u odnosu na Krasnodar i šest ispred CSKA i Rostova, imamo dobru poziciju pred finiš sezone. Znao sam i ranije da će svaka utakmica, u Premijer ligi, biti teška"

Situacija jeste teška, ali sezona je tek počela i ima još mnogo da se igra, nema mesta za preteranu nervozu.

"Ispalo tako na poslednjem susretu, sa Sočijem. Svega pomalo bilo je na našim utakmicama. Penala, poništenih golova, VAR intervencija... Najbitnije, sve odluke bile su ispravne. Moramo da radimo, već sutra sledi veliki derbi sa Spartakom. Ritam jeste težak, momenat je da svako izvuče maksimum iz sebe, pogotovo u situaciji povećanog rizika od povrede"

Znače li evidentno visoka ovlašćenja da ste zaposeli dobru poziciju u moskovskom klubu?

"Jedino merilo našeg rada biće rezultati. Činjenica da smo odlično pri-mljeni u Moskvi ništa ne menja u obavezama stručnog štaba. Klub su napustila dva velikana – predsednik Valeri Filatov i trener Juri Sjomin. Uporediću to sa situacijom u Partizanu pre više od 20 godina i odlaske Nenada Bjekovića i Ljubiše Tumbakovića. Naišli smo na odličan prijem u Moskvi...", završio je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve