Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.07.2020.

14:35

"Nemoguće je pobediti Real – VAR ga je opet pogurao ka tituli"

Utakmica Bilbaa i Real Madrida glavna je tema u španskoj sportskoj javnosti.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

"Kraljevski" klub je slavio pogotkom Serhija Ramosa u 73. minutu iz penala, nakon intervencije iz VAR sobe.

Tu nije bilo ničeg spornog, ali zato jeste dva minuta kasnije, kada je upravo kapiten Reala nesmotreno u svom kaznenom prostoru nagazio po nozi Raula Garsiju.

Ovoga puta sudije su ostale neme, što je izazvalo dosta reakcija, naročito u katalonskim medijima, naklonjenim Barseloni.

"Nemoguće je ovako pobediti Real jer ga je VAR opet pogurao prema tituli", piše katalonski Sport nakon utakmice u Bilbau

Sa druge strane, prvi čovek LaLige Havijer Tebas zna u čemu je problem, jasno podsećajući na pritisak predsednika Reala Florentina Peresa na sudije.

"Ako neki moćan klub kao Real može nazvati sudiju 20 minuta nakon utakmice, to je neprihvatljivo za sudijsku organizaciju. To samo zaoštrava odnose među sudijama. Cilj nam je da eliminišemo mogućnost da klupski čelnici imaju dodira sa sudijama. Međutim, naravno da nije ispalo najbolje to što smo objavili da smo nakon utakmice razgovarali sa predsednikom Reala", rekao je Tebas.

Real četiri kola pre kraja ima isto toliko bodova prednosti u odnosu na Barselonu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve