Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.06.2020.

22:00

Banjak pričao o Partizanu i Srbiji

Novi defanzivni fudbaler Partizana govorio je o dolasku Srbiju, novom klubu i mnogim drugim stvarima.

Izvor: SN

Autor: SN

Banjak pričao o Partizanu i Srbiji
Photo by EPA/GAVIN BARKER / BackpagePix

Kamerunski defanzivac Maki Banjak kaže da ne može da dočeka da obuče dres novog kluba.

Banjak je od ranije upoznat sa srpskim fudbalom, pošto je njegov mlađi brat već igrao za Mladost iz Lučana i kruševački Trajal.

"Moj mlađi brat je proveo pet godina u Srbiji, u različitim klubovima, i objasnio mi da je nivo fudbala bolji nego u Sloveniji. Takođe mi je rekao i da se igra više na snagu. Pored lepe atmosfere vidim i da Srbi mnogo više žive za fudbal.Gledao sam beogradski derbi pre nekoliko dana i atmsofera je bila luda. Pomislio sam, tamo želim da igram fudbal, upravo pred tim navijačima. A navijači Partizana su vatreni", izjavio je Banjak.

Maki Banjak je ponikao u mlađim kategorijama Barselone, tamo ga je doveo Samjuel Eto, a sada je deo beogradskog Partizana. Ispričao je kako ima maltene svakodnevnu interakciju sa navijačima novog kluba.

"Više od godinu dana su me pratili i želeli. Nisam odmah mogao da promenim klub, ali su navijači bili strpljivi. Otkako je transfer obelodanjen, navijači me opsedaju na društvenim mrežama. Ne mogu svima da stignem da odgovorim. To su male stvari, ali nekome baš puno znače i teraju ga da bude bolji. Kada ljudi dođu na stadion oni žele da uživaju, ali i da vide igrače koji ginu za svoj klub. Obaveza fudbalera je da izađe na teren i da sve od sebe kako bi posle toga mogao da pogleda u oči svakoga. Nećemo pobediti svaku utakmicu, ali ćemo u svaku ući sa pobedničkim duhom", obećava Grobarima Banjak"

Kaže da ima visoke ciljeve, da želi da igra u vrhunskim klubovima i da ne planira dugo da ostane u Srbiji.

"Ne idem u Srbiju da bih se tamo zadržao. Idem korak po korak, a imam visoke ciljeve. Znam da mogu da igram na top nivou, dosta toga sam žrtvovao u karijeri i verujem u sebe. Znam da će sve ispasti dobro, ali znam i da na tom putu neće biti lako", poručio je Maki Banjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve