Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.06.2020.

12:43

Barsin "zec iz šešira" – i nije prvi put

Fudbalski svet poslednjih dana spekuliše o mnogo stvari, a najviše o sumnjivim radnjama Barselone i Juventusa.

Izvor: LN

Autor: LN

Barsin
Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Kako su preneli brojni svetski mediji, brazilski vezista Artur je doputovao u Torino kako bi potpisao ugovor sa Juventusom, u zamenu za iskusnog bosanskohercegovačkog igrača Miralema Pjanića.

Do razmene igrača će doći tako što će Juventus platiti Barsi dodatnih 10 miliona evra za sedam godina mlađeg igrača. Ali, neće baš sve biti tako jednostavno.

Naime, ovo neće biti obična razmena igrača, već će se prvo desiti transfer Artura u "staru damu" za cifru od 70 miliona evra.

Pjanić će se preseliti u Kataloniju nešto kasnije, za cifru od 60 miliona evra, gde će doći kao velika želja sadašnjeg trenera Kikea Setijena.

Razlog ovakve razmene je vrlo jednostavan. Barselona ima vremena do 30. juna da sredi papire i svoje knjige, a za to im je potreban unos od oko 60 miliona evra.

Kada se to desi, tim kojeg je predsednik Đozep Marija Bartomeu će ući u novi period u kojem će moći da posluje "čisto", a sve obaveze prethodnog će biti namirene.

Takođe, prenose mediji, Barselona neće faktički ni morati da dobije novac od Juventusa do 30. juna, već će to uraditi kada bude dogovoreno, samo je bitno da do tog datuma sve bude završeno i potpisnao.

Uopšte ne čudi što ovo nije prvi put da se Barselona odlučuje na ovakve, koliko znamo legalne "trikove".

Đoan Laporta je jednom uhvaćen kako je transfer Jaje Turea u Mančester siti upisao u prethodnu fiskalnu godinu iako je prelazak veziste iz Obale Slonovače ozvaničen tek u julu.

Bivši predsednik kritikovan je od strane nove uprave, ali Bartomeu je nešto kasnije optužen za manje-više ista "nedela".

Naime, baš prošle godine desio se sumnjiv transfer između njegovog kluba i Valensije, kada su razmenjeni golmani Neto i Jasper Silesen za 30, odnosno 35 miliona evra, neposredno pred 30. jun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve