Nova vest
Fudbal

Petak, 26.06.2020.

13:03

Kon: Jasno je ko je kriv

Epidemiolog Predrag Kon oglasio se povodom sportskih dešavanja u Srbiji u doba koronavirusa.

Izvor: LN

Autor: LN

Kon: Jasno je ko je kriv
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Kon je istakao da se situacija u Srbiji sa koronavirusom pogoršava, ali da ne očekuje drastične mere tokom leta kao što je bilo u jeku pandemije.

U toku svog obraćanja, član Kriznog štaba je govorio i o sportskim događajima, te istakao da su mere na snazi i da je logično da se postavlja pitanje o tome ko je odgovoran.

"Jasno je da je odgovoran organizator. Kada su utakmice u pitanju, tu je jasno rečeno da je 5.000 ljudi gornja granica. Tu ide kritika da to nije trebalo dozvoliti, ali to je na otvorenom, a kada je bio derbi Partizana i Zvezde, jesmo imali povećanje, ali još nije bilo tako jasno kao sada", rekao je Kon i dodao da je od "502 slučaja u Beogradu samo jedna rekao da je bio na stadionu".

Podsetimo, u Srbiji su nedavno održani brojni sportski događaji, uključujući utakmice Superlige i "večiti" derbi na stadionu Partizana, Adrija tur u organizaciji Novaka Đokovića, finale Kupa u Nišu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve