Stanković: Nemam koronu; Kao da ste svi zaboravili ko je i kakav je čovek Novak

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković nije zaražen koronavirusom.

Izvor: B92
Podeli
 foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Petorica fudbalera iz Crvene zvezde bili su pozitivni na koronavirus, a Stanković je bio i na otvaranju teniskog turnira Adrija tur.

Sa Stankovićem je sve u redu.

"Nemam Koronu. Testirao sam se u Beogradu pre par dana i sve je u redu. Mene je preskočila. Test mi je negativan", kaže Stanković.

Stanković je stao u odbranu Novaka Đokovića.

"Vidim poslednjih dana da se podigla velika prašina oko mog prijatelja, brata, Novaka Djokovića i činjenice da se na njegovom „Adria Turu" pojavio virus Kovid-19. Pre svega hoću da i ovim putem svima koji su pozitivni poželim uspešan oporavak i da sve prodje bez komplikacija. Siguran sam da će svi iz ovoga izaći bez većih teskoba"

Trener Crvene zvezde. ističe da mu smeta negativna energija koja je poslednjih dana usmerena na najboljeg tenisera sveta.

"Kao da su svi zaboravili ko je i kakav je čovek i humanista Novak Djoković. Koliko iza sebe ima dobrih dela, humanitarnih aktivnosti i velike empatije. Na stranu sada kakav je teniser, a najbolji je ikada. Hajde da samo malo zastanemo u ovom uvredljivom kritikovanju i razmislimo da govorimo o čoveku koji više misli na druge nego na sebe, i to radi već decenijama. I „Adria Tur" je organizovao iz humanih razloga. Kako bi pomogao teniserima koji svih ovih meseci nemaju takmičarske mečeve i nemaju mogućnost da zarade . Sam je rekao da je loše procenio, podigao je ruku, priznao, zašto se sada veliki broj ljudi i medija utrkuje u „provlačenju koz blato" , u dahu je rekao Stanković i nastavio:

"E, zato ja želim da kažem „Nole uz tebe sam, sliku o tebi ne može da promeni jedna pogrešna procena jer na drugom delu vage je hiljade pluseva i tone ljudskosti". Za mene lično je uvek bio prijatelj koji je tu kad mi treba, mojim sugradjanima u Italiji je baš tokom Korone pomogao nemerljivo, o pomoći Srbiji i radu njegov Fondacije neću ni da pričam. Deca imaju osmeh zbog njega i neće ga pokvariti potreba pojedinaca da sada iskoriste situaciju i Novaka predstave kao neodgovornog i sebičnog. Nikada to nije bio, niti će"

Stanković za kraj ističe da je za njega situacija jasna.

"Mnogo je više nas koji cenimo Novaka i znamo da se više od svih nervira što je do svega ovoga došlo, nego onih koji ovu situaciju koriste kako bi ga spustili sa pijedestala. Moraće, moj brat, da opet na terenu pokaže gde je i ko je. Siguran sam da će to i uraditi čim se nastavi teniska sezona"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu