Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.06.2020.

12:27

"Šta bi bilo da nema Sterlinga i Rašforda?"

Engleski fudbaleri Markus Rašford i Rahim Sterling dobili su podršku u borbi protiv rasizma.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Ryan Pierse/Getty Images

O njima je govorio štoper Derbija Maks Lo.

Dvadesetdvogodišnji Lo je prvi put došao u centar pažnje kada je kritikovao komentatora "BBC" koji je izjavio "da mladi crni igrači moraju da se vrate osnovama (fudbala)".

Rašford i Sterling, fudbaleri tamne puti, jedni su od glavnih javnih ličnosti u Engleskoj koji su podržali pokret "Crni životu si bitni" (Black Lives Matter).

"To što je Markus uradio nedavno, to je prva klasa, mislim da daje mladim momcima snagu da kažu šta misle. Rahim takođe... Da njih nema, na koga bismo se ugledali? Mislim da ne bih mogao da iskažem svoje mišljenje i da kažem šta sam tada imao",
rekao je Lo.

Lo ističe da u fudbalu postoji "neformalni rasizam".

"Da budem iskren, to je veoma uobičajeno u fudbalu i mislim da ljudi jednostavno ne znaju ništa o tome, ne razumeju da je to što rade pogrešno. To je ono što me je razočaralo tada (u kritici komentatora 'BBC') i to je nešto što mora da se promeni u budućnosti", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve