Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.06.2020.

18:00

Sadik lucidnim potezom presudio Zvezdi i poslao Partizan u finale Kupa!

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 1:0 u polufinalu Kupa Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

Sadik lucidnim potezom presudio Zvezdi i poslao Partizan u finale Kupa!
Reuters/Marko Ðurica

U 200. "večitom" derbiju ekipa Save Miloševića uspela je da slavi golom Bibrasa Natha u 58. minutu.

Pogotku Izraelca prethodila je sjajna finta, odnosno "lažnjak" Umara Sadika koji je potom lepo dodao loptu do Natha, a ovom nije bilo teško da savlada Borjana.

Partizan će u velikom finalu 24. juna igrati protiv Vojvodine koja je minimalnim rezultatom pobedila Čukarički.

Derbi nije očarao fudbalom, videli smo mnogo faula na terenu, prekida zbog istih, a sve to je doprinelo da tenzija poraste i da fudbaleri budu nervozni.

Na početku utakmice nismo gledali atraktivan fudbal, baš nasuprot – bilo je dosta faulova na oba kraja terena i igra se stalno "seckala".

Prvu priliku na utakmici imali su fudbaleri Partizana. Sadik je lepo prošao po levoj strani, potom je šutirao u bliži ugao, a Borjan je bio na mestu i odbranio.

Crno-beli su bili nešto bolji u prvom delu prvog poluvremena, dok je u drugom ekipa Dejana Stankovića preuzela kontrolu.

U 37. minutu videli smo umalo tuču na terenu kada su se sukobili Gobeljić i Zdjelar. Desni bek Zvezde odgurnio je veznog igrača Partizana, ovaj nije hteo da mu ostane dužan i došlo je do frke.

Ubrzo su fudbaleri razdvojeni i krajnji epilog je po žuti karton za obojicu. Asano je u 40. minutu pokušao da iznenadi Borjana, ali nije uspeo, dok je Zvezda u završnici ozbiljno pripretila.

Vladimir Stojković može da bude srećan što je dobio samo žuti karton za veoma neoprezan start na ivici kaznenog prostora. Zakasnio je na loptu i pokosio Vukanovića.

Iz dobre situacije za šut na gol Ivanić nije uspeo da ugrozi Stojkovića, ali su crveno-beli dobili novu šansu jer je Marković igrao rukom.

Ovoga puta loptu je uzeo El Fardu Ben. Krilni napadač Zvezde sjajno je šutirao, lopta se od stative odbila do Vukanovića koji ju je samo prosledio u gol.

Ipak, nalazio se u očiglednom ofsajdu i na semaforu je ostalo 0:0.Tu je bio i kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu i na pauzu se otišlo bez golova.

Ekipe su ušle sa dosta energije u drugo poluvreme. Po šansu su imali Ivanić i Asano, a onda u 58. minutu ključni deo meča. Sadik je sjajnim potezom izbacio odbranu Zvezde, čime je servirao gol Nathu.

Ubrzo posle toga Zvezda je imala šansu za izjednačenje, međutim Stojković je dobro reagovao i izbacio loptu. Stanković je pokušao sa izmenama, ali mu one nisu ništa donele.

Suma je u 73. minutu imao šansu, a u 79. minuti Milunović veoma neoprezno startuje i faulira Stojkovića. Golman Partizana nije mogao da nastavi meč i zamenio ga je Stevanović.

Do kraja Zvezda nije imala stopostotnu šansu, igralo se čak 102. minuta i Partizan je prošao u finale Kupa.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

781 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve