Nova vest
Fudbal

Subota, 06.06.2020.

17:32

Debakl Ajntrahta, Lajpcig na kolenima u 92' VIDEO

Fudbaleri Ajntrahta su doživeli novi neočekivan poraz u Frankfurtu, dok je Lajpcig napravio novi korak unazad u borbi za titulu.

Izvor: LN

Autor: LN

Debakl Ajntrahta, Lajpcig na kolenima u 92' VIDEO
Photo by Hannibal Hanschke/Pool via Getty Images

Ajntraht je u poslednja dva kola uspeo da veže dve pobede, posle serije loših rezultata, pa je poraz od Majnca od 2:0 na domaćem terenu mnoge šokirao.

Gosti su osvajanjem tri boda napravili veliki korak ka opstanku, dok je Ajntraht ugrozio svoje šanse, te manje-više potpuno izgubio šanse za povratkom u Evropu.

Strelac prvog gola bio je Musa Nijahat u 43. mnutu, da bi se za konačan rezultat u završnici pobrinuo Kunde Malong.

Zanimljivo je da je Ajntraht imao 61 odsto poseda lopte, kao i da je uputio deset udaraca ka golu protivnika, ali nijedan nije završio u okviru.

Što se srpskih fudbalera tiče, Filip Kostić je proveo svih 90 minuta na terenu za domaćina, dok je Mijat Gaćinović dobio priliku kao rezervista i promašio veliku šansu u 89. minutu.

Lajpcig je imao sve u svojim rukama, ali je uspeo da ispusti pobedu na domaćem terenu protiv Paderborna (1:1).

Učesnik Lige šampiona je poveo u 27. minutu preko Patrika Šika, ali je u završnici prvog poluvremena Upamekano dobio drugi žuti karton zbog velike gluposti i možda i preoštre odluke sudije.

Gosti su napadali tokom celog drugog poluvremena, bili jasno bolji rival, ali je Lajpcig odolevao – sve do 92. minuta.

Kristijan Štrohdjek je natrčao na srećno odbijenu loptu i smestio je iza leđa golmana domaćina za konačan rezultat.

Fortuna Diseldorf i Hofenhajm odigrali su najzanimljiviji meč u kojem je viđeno četiri gola (2:2).

Fortuna je povela preko Heninggsa u petom minutu, a gosti su ostali sa igračem manje u devetom posle direktnog isključenja koje je zaslužio Hubner.

Ipak, sjajni Dabur je uspeo da izjednači u 16. minutu, a domaćinu je poništen gol u 18. minutu posle prekršaja. Nesuđeni strelac bio je Henings.

Opšti šok usledio je u 61. minutu kada su gosti uspeli da postignu i drugi gol sa igračem manje, preko Cubera, ali je Henings sa bele tačke u 76. minutu doneo izjednačenje.

Isti igrač je do kraja meča imao još dve prilike, ali nije uspeo da donese dodatna dva boda svojoj ekipi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve