Nova vest
Fudbal

Subota, 06.06.2020.

12:05

Partizan obnovio interesovanje, novi štoper je pred Humskom

Čelnici Partizana su u prijateljskoj utakmici protiv Olimpije na letnjim pripremama u Sloveniji zapazili momka koji je odskakao od svih drugih.

Izvor: SS

Autor: SS

Partizan obnovio interesovanje, novi štoper je pred Humskom
Photo by EPA/GAVIN BARKER / BackpagePix

Defanzivac ljubljanskog tima Frenk Maki Banjak je u tom meču na "Stožicama" u potpunosti "zaključao" sve napade crno-belih i stasom i stilom igre pridobio sve simpatije.

Još tada su uspostavljeni prvi kontakti, krajem avgusta 2019. bilo je blizu da dođe do transfera, ali je Olimpija tada tražila preveliku sumu – čak 2.000.000 evra.

I zimus je ponovo ime kamerunskog štopera, i po potrebi desnog beka, bilo u planu operativaca "parnog valjka", ali ni tada nije bilo uspeha.

Možda je sada vreme za konačan dogovor, budući da su pregovori ponovo intenzivirani još pre dve sedmice.

Tada je Partizan poslao ponudu vrednu 500.000 evra uz procente koji bi išli uz klauzulu u ugovoru, a sada pojedini mediji navode da je ceo posao praktično pred zaključenjem.

Naredni dani doneće odgovor da li će crno-beli u Banjku dobiti zamenu za Strahinju Pavlovića kome će 1. jula isteći pozajmica i tada će otići put Monaka.

Inače, Banjak je ponikao u čuvenoj školi Barselone "La Masiji", a kasnije je karijeru gradio u Nantu, Saragosi i Admiri Vaker iz Austrije.

Ima 25 godina i dva puta je nosio dres nacionalnog tima Kameruna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve