Nova vest
Fudbal

Subota, 06.06.2020.

10:12

Tončev ostaje prvi čovek Radničkog iz Niša

Fudbalski klub Radnički iz Niša održao je redovnu sednicu Skupštine na kojoj je Ivica Tončev ponovo, jednoglasno, izabran za predsednika kluba

Izvor: PT

Autor: PT

Tončev ostaje prvi čovek Radničkog iz Niša
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Tončev je potom momentalno „zamrznuo“ svoju funkciju zbog državne funkcije koju obavlja.

Za vršioca dužnosti izabran je Dragan Marković Markoni, koji je i do sada bio na toj poziciji. Funkciju generalnog direktora Radničkog i dalje će obavljati Dejan Propadalo, a predsednik Skupštine ponovo će biti Radan Ilić.

U klubu su se, pre svega, pohvalili pozitivnim poslovanjem. U finansijskom izveštaju, koji je usvojen, stoji da je Radnički između dve sednice prihodovao 80 miliona dinara (ukupni prihodi 340, a rashodi 260 miliona dinara), čemu su doprineli transferi Ranđelovića, Čumića, Pankova i Crnomarkovića, a Radnički iščekuje dodatne procente od budućih transfera Pavkova i Jirke iz Crvene zvezde.

Takođe, Sa nekadašnjim predsednikom Zoranom Bankovićem postignut je sporazum o poravnanju, pa će mu, umesto 23, biti isplaćeno 10 miliona dinara, u dve jednake rate.

"Nikada u istoriji kluba nismo imali ovako temeljan i kvalitetan finansijski izveštaj. Radnički je transparentim poslovanjem ostvario ozbiljan prihod, a napravio je i četiri ozbiljna tranfsera koja su tome doprinela. Podsetiću da Radnički pre dolaska ovog rukovodstva decenijama unazad nije uspevao da proda nekog igrača. Igrači koje smo prodali igraju u svojim novim timovima, tako da mi nismo od onih ekipa koje bi te igrače posle šest meseci vraćale u svoje redove i predstavljale ih kao kapitalna pojačanja", rekao je Tončev.

Mogu da kažem da smo za prethodne tri i po godine ostvarili sve ono što smo obećali kada smo došli u Radnički naveo je on.

"Dva puta smo igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prošle sezone smo bili vicešampioni Srbije. Razdvojili smo na tabeli Crvenu zvezdu i Partizan i to sa velikom bodovnom razlikom u odnosu na trećeplasiranog. Ove sezone nam nije išla u prilog odluka da se Superliga skrati. Imamo dobar raspored u poslednja tri kola i smatram da bi u sedam kola plej-ofa imali velike šanse da se domognemo četvrte pozicije. Čak bi se usudio da kažem i da nam je Evropa ovom odlukom uskraćena", istakao je Tončev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve