Nova vest
Fudbal

Petak, 05.06.2020.

14:53

Stanković: Svaki trofej je podjednako važan – zbog toga se živi i radi

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za medije pred utakmicu sa Radnikom iz Surdulice.

Izvor:

Autor:

Stanković: Svaki trofej je podjednako važan – zbog toga se živi i radi
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crvena zvezda će dočekati Radnik u meču 28. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli će proslaviti pred navijačima 31. šampionsku titulu.

Stanković će odmarati neke igrače, a jedan od njih je Ben.

Šef stručnog štaba crveno-belih imao je samo reči hvale za El Fardu Bena.

"Ben je najbolji stranac u istoriji Crvene zvezde. On je profesionalac, dostupan, otvoren za saradnju, neko ko može da dočeka nekog drugog stranca i da mu objasni kako treba da se ponaša u Crvenoj zvezdi i šta je Crvena zvezda. Imao sam prilike da ga gledam dok nisam došao ovde. On zna šta ja mislim o njemu i zna šta očekujem od njega. Ben neće sutra igrati, to je sigurno, odigrao je dve utakmice u četiri dana. Imamo tu sreću da možemo da kalkulišemo. Sledeće srede nas očekuje finale pre finala“, rekao je Stanković.

Svaka utakmica je bitna.

"Svaki dan je prijemni ispit za nas. Svaki dan se dokazujemo ko smo i šta smo. Nikada neću prestati da ponavljam da se ne zaboravi gde smo i u kom klubu smo. Oni će izaći spremni. Mi znamo kvalitete naše ekipe, znamo kvalitete svakog pojedinca i to će biti jedna lepa utakmica“, rekao je Stanković i dodao:

"Videćemo još za sastav. Možda će biti prostora za momke koji imaju manju minutažu pošto već u sredu igramo Kup. Od onih koji istrče očekujem da pošteno nose naš dres. To je poruka za njih. Nema šale sa Crvenom zvezde, to je težak dres i vuče odgovornost i očekujem zalaganje kao da je finale Lige šampiona"

Crvena zvezda će gostovati Partizanu 10. juna u polufinalu Kupa Srbije.

Za mene je trofej trofej. Što ih više osvajaš, više si gladan trofeja. Znaš kako se lepo osećaš kada podigneš trofej i zašto to ne bi uradio opet. Osvojio sam 24 trofeja u karijeri i svaki mi je bio podjednako važan. Ako vi kažete da se Kup Srbije ponovo podigao na neki nivo, gde ima žara, bockanja, onda je to žar i draž našeg fudbala. Zbog toga se živi i radi i zbog toga dolazimo u situaciju da spremamo utakmice kao što su Zvezda – Partizan. Ja se nadam da će to i publika prepoznati“, jasan je Stanković.

O prijateljstvu sa Miloševićem.

"To prijateljstvo sa Savom je jedno, utakmica je drugo. Prijateljstvo sa Savom će ostati ceo život. Derbi je za pobediti. Potogovo što je jedna utakmica. Mi smo sebi zadali cilj, a to je dupla kruna, na tom putu imamo Partizan, koji je u našem prvenstvu uz nas najkvalitetnija ekipa u našem prvenstvu. Pozdravićemo se uvek kao što se pozdravljamo Savo i ja, a onda nam sledi paklenih 90 minuta"

Ovaj derbi će biti drugačiji.

"Derbi sam za sebe nosi milion iznenađenja, možeš da ga pripremiš koliko hoćeš, uvek taj derbi čuva nešto za sebe. Nikad ne možeš da kažeš ko je favorit, to se dokazalo i pokazalo, ne bih sad da se ponavljam, da vređam ni vašu ni moju inteligenciju. Siguran sam da će biti dosta drugačiji, igra se za prolaz, za trofej, ne znam detalje, ali znam da će biti drugačiji sigurno od onog koji smo igrali na našem stadionu"

Pozvao je i navijače da dođu na stadion.

"Pozivam sve zvezdaše da dođu na utakmicu svojih ljubimaca. Zaslužili su to naši momci, simbolilčna je cena karata, znate da ide u humanitarne svrhe, tako da dođite u što većem broju i da pomognemo nekom na taj način"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve