Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.06.2020.

21:17

Nova povreda u Italiji – Iguain van terena

Fudbaler Juventusa Gonzalo Iguain povredio je butinu tokom današnjeg treninga, saopštili su crno-beli.

Izvor: MT

Autor: MT

Nova povreda u Italiji – Iguain van terena
EFE/MATTEO BAZZI

Iguain je jedan od nekolicine igrača Serije A koji su se povredili otkako su se vratili treninzima uoči nastavka takmičenja, 20. juna.

"Tokom današnjeg treninga Gonzalo Iguain je istegao mišić desne butine. Pregledima u klupskom medicinskom centru utvrdjeno je da nema oštećenja. Njegovo stanje će se pratiti", navodi se u saopštenju torinskog kluba.

Serija A se nastavlja 20. juna, ali će Juventus početi sedam dana ranije, pošto treba da odigra revanš utakmicu polufinala Kupa protiv Milana. Finale je na programu 17. juna u Rimu.

Otkako su se vratili na treninge početkom maja, posle ograničenih aktivnosti za vreme karantina zbog pandemije koronavirusa, nekolicina fudbalera su se povredili, uključujući igrača Lacija Sergeja Milinković-Savića i Zlatana Ibrahimovića iz Milana.

Ibrahimović je povredio list i vratio se na oporavak u Švedsku, odakle je početkom nedelje ponovo došao u Milano, na dodatne preglede.

"Oporavak dobro protiče, bez komplikacija, a novi pregled se očekuje za 10 dana", saopštio je danas milanski klub.

Takmičenje u Seriji A trebalo bi da se završi u roku od 43 dana, a ekipe će u proseku igrati na tri dana i postoji zabrinutost da će biti mnogo više povreda igrača.

"Veoma je veliki rizik za sportistu koji je u sred sezone prekinuo aktivnosti na 70 dana, a zatim je nastavio treninge uz velike napore, posebno na visokim temperaturama. Stručni štab brine i planira o svemu tome, ali veliki deo je i sreća", rekao je trener Lečea Fabijano Liverani.

Juventus je prvi na tabeli sa bodom više od drugolasiranog Lacija i igra za devetu uzastopnu šampionsku titulu. Treći je Inter sa devet bodova manje od Juventusa ali i utakmicom manje.

Juventus igra i u Ligi šampiona, a ako u tamo stigne do kraja, u svim takmičenjima do kraja sezone mogao bi da odigra 20 utakmica za 78 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve