Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.06.2020.

09:14

"Ne treba gledati da li neko juri dva trofeja ili neko zbog navijača mora da spasi sezonu"

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović istakao je da su Srbija i fudbal kod nas u velikom usponu.

Izvor: MS

Autor: MS

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Posle plasmana njegovog tima u polufinale Kupa Srbije šef stručnog štaba Vojvodine je izjavio da crveno-beli zaslužuju da osvoje trofej ove sezone.

Novosadađani su u četvrtfinalu slavili protiv Mladosti posle penala 5:4 (0:0:

"Mladost je pokazala da se zasluženo našla u četvrtfinalu, a naša Vojvodina je pokazala da se zasluženo plasirala u polufinale. Moje igrače bih najpre pohvalio za 65 minuta igre protiv Čukaričkog, tokom kojih smo bili mnogo bolji protivnik. Čukarički je na tom meču imao samo jedan šut u okvir gola i to iz penala, ali je uspeo da osvoji bod, dok smo mi već u prvom poluvremenu mogli da vodimo sa tri razlike. Međutim, kao i protiv Mladosti, problem nam je bila realizacija", kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima Vojvodina još uvek traži pravu formu.

"Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a ja sam jako zadovoljan i ponosan na moje igrače, jer oni su najzaslužniji za to što je naša Vojvodina treća i što će igrati Evropu, kao i polufinale Kupa. Na tome im treba čestitati, a ovu pobedu posvećujemo Gradu Novom Sadu i našim navijačima, koji su naš 12. igrač. Ja volim kad nas oni bodre tokom svih 90 minuta, jer time daju vetar u leđa mojim igračima, kojima je onda mnogo lakše da igraju".

Lalatiović će treću sezonu zaredom predvoditi neki tim u polufinalu Kupa Srbije.

"Pre dve godine, igrao sam ga sa Čukaričkim, kada smo prvi meč dobili 4:2, a drugi nažalost izgubili 2:0. Žao mi je zbog tog Kupa, jer sam želeo da sa Matijaševićem i gospodinom Galetom Obradovićem osvojim taj trofej. Prošle godine, sa Radničkim sam bio vicešampion i igrao polufinale Kupa, u kojem smo opet ispali za jedan gol. Evo, sada sam sa mojom Vojvodinom po treći put zaredom u polufinalu, a nadam se da će biti treća-sreća", napominje Lalatović.

Ujedno, pohvalio je arbitra Danila Grujića za, kako je naglasio, perefektno suđenje.

"Kad se ovako sudi, Srbija i srpski fudbal mogu samo da napreduju. Ne treba gledati da li neko već godinama juri dva trofeja ili neko zbog navijača mora da spasi sezonu tako što će osvojiti pehar. Kad smo uspeli da pobedimo koronu, dajte da pobedimo i takve stvari. Neka ne bude da neki od dva kluba, među ova četiri u polufinalu, mora da osvoji trofej. Pehar neka osvoji tim koji ga najviše zasluži, jer ne treba da spašavamo nikog osim srpski fudbal. Na dobrom smo putu ka tome i zato sve pohvale za FSS i naše sudije. Postajemo jedna velika i moćna Srbija, baš kao i naš fudbal, a ukoliko suđenje i dalje bude 50:50, napredovaćemo još više iz godine u godinu. Ja sam apsolutno siguran da će u polufinalu sve biti 50:50".

Lalatović dodaje da srpski fudbal napreduje sve više.

"Savez na čelu sa Slavišom Kokezom i mojim velikim prijateljem Vladimirom Matijaševićem, je izvanredan i radi dobar posao. Naša država je sve moćnija i moćnija, a ja želim da budemo jedna velika Srbija i da naša liga bude među najkvalitetnijima. Očekujem kvalitetno polufinale, a ko bude bio bolji, neka pobedi", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve