Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.06.2020.

12:27

"Osvajanje Kupa sa Partizanom – najbolji momenat u životu"

Srpski trener Marko Nikolić govorio je za ruske medije po prvi put sa mesta šefa stručnog štaba moskovske Lokomotive.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/SOTIRIS BARBAROUSIS

On je aktuelnog prvaka Rusije preuzeo nedavno, a od početka juna je počeo da radi sa ekipom.

Moskovska fudbalska javnost ga nije dočekala baš najbolje, a česti su bili i komentari kojima se nipodaštavao pređašnji rad perspektivnog trenera.

Nikolić se nije dvoumio kada je stigao poziv od Lokomotive.

"Proteklih godina sam imao neformalne razgovore sa nekoliko ruskih klubova, ali nije bilo zvaničnih pregovora. Prvi konkretan poziv koji je stigao iz Rusije bio je upravo od Lokomotive. Imao sam ponude još nekoliko evropskih klubova, kao i ekipa iz Kine i Srednje Istoka. Ali rad tamo nije u mojim planovima, naročito u momentu kada sam dobio poziv iz Moskve. U kontaktu smo bili od kraja februara. Tada me je zvao generalni direktor Vasilij Kiknadze. On je bio jedina osoba sa kojom sam pričao. Upoznao sam i predsednika Upravnog odbora Anatolija Meščerjakova, ali samo jedanput", rekao je Nikolić.

Nikolić će na klupi Lokosa zameniti legendu kluba Jurija Sjomina.

"Za mene, prilika da vodim Lokomotivu je korak napred u karijeri. Želeo sam da radim u jakom šampionatu, u timu sa ozbiljnim, šampionskim ambicijama, koji igra Ligu šampiona. U isto vreme, oni su mene stvarno želeli da vide u klubu. To je važno! Sa druge strane, zamenio sam legendu kluba Jurija Sjomina. Trener kojeg navijači mnogo vole. Znam da će nas upoređivati. Bio sam u sličnoj situaciji: otpušten sam iz kluba koji je u tom trenutku bio na prvom mestu. Ali, to je sastavni život trenera", dodao je on.

Nikolić je u karijeri predvodio Rad, Vojvodinu, Partizan, Olimpiju i Videoton.

"Pratio sam rusku Premijer ligu, kao i ostale evropske lige. To je deo mog posla. Mogu slobodno da kažem da je ovo prvenstvo jako, jaki su timovi, mnogi od njih dobro stoje u Evropi. Radio sam u različitim zemljama. Osvojao prvenstva, kupove. Ponosan sam na timove u kojima sam pre radio. Ali to je prošlost. Vreme je za nove izazove. Svaka liga je specifična – tradicija, stil, vreme, navijači, budžeti...", istakao je Nikolić.

Nikolić nikada neće zaboraviti Kup Srbije sa Partizanom u sezoni 2016/17.

"Za mene, najbolji momenat u životu bilo je osvajanje Kupa Srbije sa Partizanom. Beograd je moj grad, Srbija moja zemlja. Imao sam fantastičan odnos sa navijačima. To je bio moj prvi trofej kao trener. Proveo sam i tri prelepe godine u Mađarskoj. Osvojio ligu, Kup, prošao u Ligu Evrope, bio izabran za najboljeg trenera u istoriji kluba".

Novinare je zanimala transfer politika, te da li je tačno da Nikolić u Lokomotivu planira da dovedde Hrvata Milana Badelja.

"Sada je najvažnije da radim sa ekipom. Moramo što bolje da završimo sezonu 2019/20. Želim da vidim i bolje upoznam trenutne igrače Lokomotive. Onda dolazi transfer period, koji ćemo iskoristiti. Naravno, neke promene su potrebne. Ali, nikad neću javno pričati o konkretnim imenima. To je klupska politika. Potrebno je strpljenje."

Nikolić je na kraju govorio i o odnosu sa medijima i navijačima.

"Gde god sam radio imao sam sjajne odnose sa medijima. Uvek ću davati intervjue, svakom ko traži. Ali ne telefonom. Odgovoriću na svako pitanje, bez obzira da li je ugodno ili ne. Ali istovremeno tražim od medija da poštuju moj privatni život. Za mene su porodica i posao najvažnije stvari. Nemam Instagram, Fejsbuk... Pomalo sam staromodan. Učiniću sve da ne razočaram navijače. Gde god sam radio, navijači su me voleli. Ali ljubav treba zaraditi radom, stavom, borbom i što je najvažnije – rezultatima", zaključio je Nikolić.

Nikolić će zvanični debi na klupi Lokomotive imati protiv Orenburga 21. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve