Valensija oštro odgovorila Gasperiniju: Mnogi ljudi su dovedeni u opasnost

Španski klub Valensija se oglasio saopštenjem nakon priznanja trenera Atalante Đan Pjera Gasperinija da je zaražen vodio meč Lige šampiona igran 10. marta.

SSIzvor: B92
Podeli
Photo by UEFA - Handout via Getty Images
Photo by UEFA - Handout via Getty Images

Taa utakmica je kasnije imenovana "ukletom" i proglašena za "biološku bombu", jer su kasnije buknule epidemije koronavirusa i u severnoj Italiji i u Španiji.

Gasperini je ranije u nedelju dao izjavu za Gazeta Delo Sport u kojoj je priznao da se loše osećao dan uoči revanša dva tima u elitnom takmičenju.

"Valensija CF želi da javno izrazi iznenađenje komentarima trenera Atalante Đan Pjera Gasperinija koji su se pojavili u italijanskoj štampi ove nedelje, navodeći da je i dan ranije i na dan utakmice odigrane 10. marta na Mestalji bio svestan simptoma koronavirusa, bez preduzimanja preventivnih mera", objavljeno je u saopštenju "slepih miševa".

"Takav potez, ako je zaista bilo tako, mnoge ljude je doveo u opasnost tokom putovanja u Valensiju.Treba imati na umu da se ova utakmica održavala iza zatvorenih vrata, usled strogih mera bezbednosti, po nalogu španskih zdravstvenih vlasti, kako bi se sprečio rizik od zaraze virusom Covid-19, upravo zbog dolaska osoba iz područja koje su već javno bile klasifikovane kao 'rizične'", istaknuto je u saopštenju Valensije.

Prvi slučaj koronavirusa u Italiji registrovan je 20. februara, skoro mesec dana pre ovog putovanja u Valensiju.

strana 1 od 2 idi na stranu