Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2020.

09:00

Prekid sezone pomogao Murinju – oporavili se svi povređeni igrači

Menadžer Totenhem Hotspura Žoze Murinjo potvrdio je da su se tokom pauze zbog koronavirusa oporavili svi igrači koji su bili povrijeđeni.

Izvor: B92

Autor:B92

Prekid sezone pomogao Murinju – oporavili se svi povređeni igrači
Photo by Alex Morton/Getty Images

Uključujući i ubojiti napadački tandem Hari Hejn i Heung-min Son. Osim njih dvojice, na teren mogu da se vrate i Stiven Bergvajn i Musa Sisoko.

Još nije utvrđen datum "restarta" Premijer lige, ali je u sredu dozvoljeno da se na treninzima opet uvede kontakt.

Međutim, za Murinja je najvažnije što su se njegovi ključni igrači oporavili, mada je upozorio da je potpuno drugačije trenirati i igrati takmičarske utakmice.

Upravo povrede u februaru i martu stvorile su velike probleme Murinju, pa je Totenhem u tom period okončao takmičenje u FA kupu i Ligi šampiona.

"U ovom trenutku ne mogu reći da su spremni da igraju, jer jedna je stvar oporaviti se od povrede, a druga biti spreman igrati fudbal. U Harijevom slučaju, mislim da nije igrao skoro pet meseci, ali svi oni više nisu povređeni. Treniraju, a treninzi u ovom trenutku imaju mnogo ograničenja"
, rekao je Murinjo.

Sezona u PL bi mogla da se nastavi krajem juna.

"Kejn, Son, Bergvajn, Sisoko, svi su u redu. Mislim da ćemo imati nekoliko nedelja normalnih treninga. Za nekoliko sedmica momci će biti spremni da igraju. Naravno ne na maksimumu svog potencijala, ali mislim da to u ovom trenutku niko ne može".


Premijer liga je prekinuta 13. marta zbog pandemije koronavirusa nakon 29 odigranih kola.

U tom trenutku Totenhm je bio na osmoj poziciji sa 41 bodom, četiri manje od Mančester junjteda koji se nalazi na poslednjoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona (zbog suspenzije Mančester sitija).

Lider je bio Liverpul sa 82 boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve