Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.05.2020.

13:25

Na današnji dan – Partizanov "tango smrti" VIDEO

Pre tačno tri godine fudbaleri Partizana osvojili su šestu "duplu krunu" u klupskoj istoriji.

Izvor: SS

Autor: SS

Na današnji dan – Partizanov
Foto: StarSport

Do nje su izabranici Marka Nikolića došli pobedom nad Crvenom zvezdom na stadionu u Humskoj u finalu nacionalnog Kupa – 1:0.

Odlučujući pogodak postigao je tada 20-godišnji štoper Nikola Milenković, kome je to bio poslednji meč u crno-belom dresu.

Partizan je sedam dana pre finala Kupa na svom stadionu proslavio titulu šampiona Srbije pobedom protiv Mladosti iz Lučana (5:0).

Usledio je okršaj sa Zvezdom koja je bila utučena gubitkom "već viđene" titule u svojim vitrimana, nakon poraza od Voždovca na "krovu".

Promenjen je bio i trener, pa je Miodraga Božovića na klupi crveno-belih zamenio Boško Đurovski.

Već u petom minutu Zvezda je tražila penal nakon duela RIčmonda Boaćija i Milenkovića, ali je Milorad Mažić odlučio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

U nastavku je viđena apsolutna dominacija Partizana, nizale su se propuštene šanse Leonarda da Silve Souze i Uroša Đurđevića.

Ali gola nije bilo sve do 42. minuta kada je Milenković pogodio mrežu posle kornera Marka Jankovića.

Ispostavilo se da je to bio odlučujući momenat, iako je i drugom delu takođe bilo puno prilika na obe strane.

Više ih je imao Partizan, ali je u finišu Zvezda dva puta zapretila.

Nemanja Stevanović je odbranio udarce Gejlora Kange i Nenada Milijaša u poslednjem minutu, te tako i on pokupio velike zasluge za osvojen trofej.

Navijači Partizana proslavili su ovaj veliki uspeh uz pesmu "Tango smrti", koja je obeležila sezonu crno-belih i, po mnogima, dva najslađa trofeja u istoriji kluba.

Posle toga jesu osvojena još dva trofeja u Kupu, ali se i dalje čeka na titulu šampiona Srbija i, gotovo izvesno, neće je osvojiti ni ove sezone.

Partizan je nastavlja u subotu, 30. maja, okršajem protiv Mladosti iz Lučana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve