Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.05.2020.

17:43

"Protiv Partizana u praznoj Humskoj sam odigrao najbolju utakmicu u karijeri"

Bivši španski fudbaler Tonjito prisetio se utakmica protiv Partizana iz sezone 2002/2003.

Izvor: SS

Autor: SS

Mandatory Credit: Allsport UK /Allsport

Tada je u dresu lisabonskog Sportinga igrao protiv crno-belih u okviru Kupa UEFA, a dvomeč je ostao upamćen po produžecima na praznom stadionu u Humskoj.

U prvoj utakmici u Lisabonu Partizan je slavio sa čak 3:1 protiv tima za koji je tada igrao Kristijano Ronaldo, da bi u revanšu Sporting uzvratio istom merom.

Ušlo se u produžetke u kojima su Dejan Živković i Damir Čakar sa dva gola obezbedili prolaz "parnom valjku".

"Bila mi je to jedna od najboljih utakmica u karijeri. Prvo sam postigao gol za 1:0, a onda sam asistirao Kontrerasu za 3:1. Time smo dostigli minus iz Lisabona i otišli smo u produžetak“, prisećao se Tonjito u izjavi za "Abolu".

Partizan je tada bio kažnjen od strane UEFA, jer je u meču protiv minhenskog Bajerna u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona neko sa južne tribine pogodio Olivera Kana kovanicom u glavu.

"Mislim da je Partizan bio kažnjen od strane UEFA i kapije su morale da budu zatvorene. Igrao sam mečeve na kojima je bilo malo gledalaca, ali ovakav kao u Beogradu, nikad više".

"Utakmica je bila neobična, jer su tribine bile prazne. Čuo se eho sa svih strana, kako igrači pričaju jedan s drugim, kako se dovikuju, kao i od udaraca po lopti. Nisam mogao da se naviknem, nikada pre toga nisam ni gledao utakmicu na kojoj nije bilo navijača. Upravo zbog toga, kao i činjenice da smo igrali 120 minuta, taj meč sam jako dobro upamtio“.

Sada se ceo svet susreće sa situacijom u kojoj će se utakmice igrati bez prisustva publike.

"Činjenica je da nismo imali osećaj da igramo evropsku utakmicu, jer smo mi u Lisabonu navikli da igramo pred krcatim tribinama. Bilo je čudno, ali ništa više od toga. Nije izostanak publike uticao da ne prođemo dalje“, zaključio je Tonjito.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve