Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.05.2020.

10:30

Simeone objasnio zašto forsira defanzivan stil igre

Dijego Simeone branio je u intervjuu za "Foks Sports" svoj defanzivni stil igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Simeone objasnio zašto forsira defanzivan stil igre
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Argentinac je istakao važnost odbrane u modernom fudbalu, ali i podsetio kako je favorizovao napadače u svojim prvim godinama na klupi Atletiko Madrida.

"Igrali su Arta Turan, Dijego Ribas, Falkao i Adrijan. I dvojica krila, jedan je bio Huanfran, a drugi Filipe koji je više bio napadač nego defanzivac. A svi pričaju da smo igrali defanzivno", rekao je Simeone.

Potom se fokusirao na defanzivni stil igre koji je zaštitni znak "jorgandžija" u poslednjih nekoliko godina.

"Zašto igramo defanzivno? Postoje bolji fudbaleri, ali oni se najslabije brane. Postoji slabiji timovi koji se brane, a oni koji se bolje brane na kraju pobede. Ključ je u odbrani. Svi imaju dobar napad, jer u najboljim timovim na svetu imate dobre napadače. Problem nastaje kad se treba braniti. Koliko njih zna da se brani", upitao je Čolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve