Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.05.2020.

17:44

Oprostila se živa legenda Bilbaa FOTO

Živa legenda Atletik Bilbaa Aric Aduris objavio je kraj karijere.

Izvor: LN

Autor: LN

Oprostila se živa legenda Bilbaa FOTO
Photo by David Ramos/Getty Images

Proslavljeni 39-godišnji napadač u nekoliko navrata nosio je dres Bilbaa, a sadašnji mandat traje mu od 2012. godine.

On je izdao saopštenje u kojem je naveo da je razlog povlačenja taj što mu problemi sa kukom postaju preozbiljni da bi se i dalje baivio profesionalim fudbalom.

Aduris je u karijeri odigrao 573 meča i postigao 219 golova, uz 63 asistencije, dok je od toga igrajući za Bilbao na teren istrčao 405 puta, a postigao 172 gola uz 49 asistencija.

Poslednji pogodak zabeležio je "biciklicom" protiv Barselone u LaLigi ove sezone, čime je svojoj ekipi doneo pobedu od 1:0, što je bila prva protiv Katalonaca od 2013, te postao jedini igrač uz Lionela Mesija koji je postigao gol u LaLigi 15 godina zaredom.

"Došlo je vreme. Mnogo puta sam rekao da vas fudbal napusti pre nego što vi napustite njega. Juče su mi doktori rekli da bi što je pre moguće trebalo da odem kod hirurga da mi ugradi veštački kuk kako bih mogao normalno da živim. Nažalost, moje telo je reklo 'dosta'. Ne mogu da pomognem saigračima na način na koji želim, niti na način na koji zaslužuju. To je život profesionalnog sportiste Jednostavan, veoma jednostavan",
rekao je, pored ostalog, Aduris u oproštajnom pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve