Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.05.2020.

12:22

Koji je idealan broj klubova za Superligu Srbije? ANKETA

Zbog pandemije koronavirusa Superliga Srbije će biti skraćena, pa se spekuliše da neće biti ispadanja klubova.

Izvor: B92

Autor:B92

Koji je idealan broj klubova za Superligu Srbije? ANKETA
Foto: Getty Images/Shaun Botterill

Stoga se najavljuje da će sledeće sezone SL brojati čak 20 članova, što je četiri više u odnosu na dosadašnji sistem.

Na to ukazuje i odluka Fudbalskog saveza Srbije da se uporažnjena mesta u ligama popunjavaju na osnovu toga ko "plati više", s obzirom da neke ekipe ne ispunjavaju uslove igranja u SL bez obzira na plasman.

Proširenje lige na 20 članova vraća u centar pažnje staru temu – koliko je to dobro za srpski fudbal?

Čelnici našeg elitnog takmičenja su u poslednjih dvadesetak godina često menjali sistem, proširivali i smanjivali ligu, a to je konstantno izazivalo debatu.

Uglavnom je javnost kritički reagovala na dodavanje broja učesnika, pre svega s kvalitativne strane jer smatraju da srpski fudbal ne raspolaže dovoljno velikim kapacitetom da ima mnogo klubova u prvom rangu fudbala.

Mnogi smatraju da je i 16 previše, čak i 14, najradije bi videli 12 ekipa pa čak i samo deset poput nekih šampionata kao što su Austrija i Škotska, jer veruju da bi to doprinelo većem kvalitetu s obzirom da bi se veći broj klubova mogao da računa na više kvalitetnih igrača.

Drugi, pak, misle da je poštenije da Superliga ima veći broj učesnika kako bi što više klubova iz što većeg broja gradova imalo priliku da učestvuje u najvišem rangu našeg fudbala, jer bi to pozitivno uticalo na razvoj igre u manjim sredinama i većim ulaganjima u klubove.

Šta vi mislite, koji je optimalan broj klubova za Superligu Srbije?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve