Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.05.2020.

23:11

"Ivanović je među trojicom najboljih, sećam se priče Fergusona o Vidiću i Kosovu"

Ruski fudbaler Varazdat Arojan izdvojicu trojicu najboljih defanzivaca koji su igrali u tamošnjoj Premijer ligi.

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Štoper Urala je u svoj izbor uvrstio bivšeg kapitena reprezentacije Srbije Branislava Ivanovića.

Ivanović se proslavio u Čelsiju, ali je pre odlaska u London, u Rusiji igrao za Lokomotivu iz Moskve, a aktuelan je vođa odbrane Zenita iz Sankt Peterburga.

"Izdvojio bih Ivanovića, Džikiju i Žigoa. Dodao bih i Rakitskog, koji ima fantastično dodavanje na daljinu. U Rusiji je veliki broj kvalititenih igrača, što je defintivno pokazatelj da je šampionat vremenom porastao na viši nivo", rekao je Arojan za ruski "Sport24".

On se dotakao i Nemanje Vidića, takođe bivšeg člana ruske Premijer lige, iz vremena dok je nosio dres Spartaka iz Moskve.

"On je primer među defanzivcima. Sećam se kada je Aleks Ferguson pričao o njemu i o bici Srba za Kosovo i Metohiju. Vidić je tada, tako sam čuo, otišao i tražio od Ser Aleksa da ga pusti da se bori, odnosno da zaigra. Ne znam da li je priča istinita, ali mi je ostala upamćena", rekao je fudbaler Urala i dodao:

"Znam da je igrao u Spartaku iz Moskve i ne bih se bunio da ponovim njegov put. Izdvajam još Virdžila van Dajka i Hozea Himenesa kao top defanzivce", zaključio je Arojan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve