Nova vest
Fudbal

Petak, 01.05.2020.

19:15

Nastavak Premijer lige još uvek neizvestan

Klubovi Premijer lige nisu na sastanku doneli odluku o nastavku sezone, već je ponovljena namera da se takmičenje nastavi kada nadležni to budu dozvolili.

Izvor: MT

Autor: MT

Nastavak Premijer lige još uvek neizvestan
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

"Na današnjem sastanku nismo doneli odluke, klubovi su razmenjivali mišljenja i informacije vezano za program Ponovo pokretanje. Dogovoreno je da su udruženja igrača i trenera ključni u ovom procesu i da će i dalje biti konsultovani. Klubovi su ponovo potvrdili svoju posvećenost završetku ove sezone održavajući integritet takmičenja i pozdravljajući podršku Vlade", navodi se u saopštenju Premijer lige.

Takmičenje u Premijer ligi prekinuto je pre više od mesec i po dana zbog pandemije koronavirusa.

Predstavnici klubova su na konferencijskom sastanku razgovarali o programu Vlade u sklopu kojeg bi se utakmice igrale na stadionima na kojima to bude dozvoljeno ili na neutralnim terenima.

Takođe, razgovaralo se i o tome kako će se igrači vratiti punim treninzima i šta će se dešavati unutar trening centara.

"Prioritet Premijer lige je zdravlje i bezbednost igrača, trenera, menadžera, zaposlenih u klubovima, navijača i šire zajednice. Liga i klubovi razmatraju prve korake i vratiće se na treninge samo uz smernice Vlade, pod stručnim lekarskim savetima i posle konsultacija sa igračima i trenerima", piše u saopštenju.

Liga je pozdravila osnivanje Vladine medicinske radne grupe za povratak elitnog sporta, koja se danas prvi put sastala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve