Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.04.2020.

11:58

"Bilo bi najbolje da se Superliga prekine" VIDEO

Trener fudbalera TSC Zoltan Sabo rekao je da bi trebalo prekinuti takmičarsku sezonu, kako bi ekipe mogle da se što bolje pripreme za narednu sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Ne znam u kom stanju će se vratiti igrači i koliko će trebati da se sve vrati u normalu. Ne znamo šta ćemo da igramo, ništa ne znamo, a to je važno kada budemo počeli da treniramo jer moramo da tempiramo treninge i formu za početak ili nastavak prvenstva. Naš stav je da bi najkorektnije bilo da se odigra deo prvenstva do plej-ofa, četiri kola i Kup, ali kada pogledamo situaciju i stanje igrača, možda bi bilo najbolje da se prvenstvo prekine jer bi sledeće trebalo da počne u julu", rekao je Sabo za televiziju Arenasport.

Takmičenje u Superligi prekinuto je 15. marta zbog pandemije korona virusa.

"Imaćemo kratke pripreme sada pred ovaj nastavak, onda ćemo prekinuti, pa imati ponovo kratku pripremu za sledeće prvenstvo. Ne znam koliko će se ekipe spremiti. Ovako, kada bi se prekinulo u ovom trenutku, imali bismo dovoljno vremena, šest, sedam, osam nedelja da se pripremimo za naredno prvenstvo i za Evropu"
, dodao je trener TSC.

Sabo je rekao da bi novo prvenstvo moglo da počne početkom jula i da to ne bi uticalo na kvalifikacije za evropska takmičenja.

"To je bitno za naše klubove, da imaju par utakmica pre početka tih kvalifikacija. Najpametniji potez bi bio da imamo što duže pripreme jeru su ekipe sada ispale iz ritma. Igrači nisu osetili loptu više od mesec dana i ne znamo u kakvom stanju će se vratiti",
naveo je Sabo.

On je rekao da je napravljen program treninga za igrače, ali da neće znati kako su oni radili dok ne izađu na teren.

"Nadam se da su bili ozbiljni, oni su profesionalci, nadam se da će doći na zavidnom nivou", dodao je trener kluba iz Bačke Topole.

Uoči prekida TSC je bio četvrti na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve