Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.04.2020.

10:22

"Pričam sa Murinjom 'Metalno si zaostao', ispao sam glup kao čekić"

Fudbaleri Porta 2004. godine izenađujuće su postali šampioni Evrope.

Izvor: MS

Autor: MS

Photo by Alex Livesey/Getty Images

Pod vođstvom Žozea Murinja, sa startnim remijem u Beogradu protiv Partizana (1:1), "zmajevi" su postali senzacija i osvojili trofej Lige šampiona.

Nesreću da ne bude u istom timu, koji je sezonu ranije osvojio UEFA kup, nije imao Kandido Kosta jer je odlučio da ode na pozajmicu u Derbi Kaunti.

"Bio sam glup. Bio sam veoma drag navijačima i privilegovan. U to vreme imao je sjajnu ulogu u timu mlađem od 21 godine, ali nisam imao minutažu u prvoj ekipi. Sedio sam ispred Murinja i rekao mu da želim pozajmicu. Odgovorio mi je 'Jedino ako si mentalno zaostao'", prisetio se Kosta.

Kandido je za cilj imao samo da igra, nakon što je imao već dve solidne sezone u Portu.

"Žurio sam i mislio sam da ću se vratiti kod Murinja. Kada mi je istekla pozajmica, Murinja više nije bilo. Kada sam video da su mi saigrači osvojili i prvenstvo, pomislio sam 'Dođavola, glup sam kao čekić'", priznao je.

Kandido Kosta je kasnije nastupao za slabije klubove od Porta kao što su Braga, Belenenseš, Rapid iz Bukurešta, Aruku, Tondelu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve