Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.04.2020.

10:45

Liga šampiona i Liga Evrope najverovatnije u avgustu

Sve su izglednije šanse da će se završnica Lige šampiona i Lige Evropa u fudbalu igrati u avgustu, prenosi BBC.

Izvor: B92

Autor:B92

Liga šampiona i Liga Evrope najverovatnije u avgustu
Photo by Michael Regan/Getty Images

Plan je navodno da se domaća prvenstva završe do 31. jula, posle čega bi fokus bio na evropskim takmičenjima.

Tokom srede su održani novi sastanci sa tom temom, a Evropska fudbalska unija (UEFA) je u utorak saopštila nacionalnim savezima da postoji mogućnost da se takmičenja igraju tokom juna, jula i avgusta.

Ništa nije definitivno dogovoreno, a UEFA želil da sve opcije drži otvorene što je drže moguće, s obzirom na to da postoji velika neizvesnost zbog pandemije korona virusa i da nema garancija da li će sezona biti završena.

Postoje naznake da će se ograničavanje putovanja smanjiti u avgustu, a to je neophodno za takmičenja poput Lige šampiona.

Predvidjen je scenario da se četvrtfinala i polufinala igraju između 11. i 22. avgusta, uz opciju da je i dalje u igri mogućnost jedne utakmice u svakoj rundi.

UEFA se nada da će situacija postati jasnija u naredne dve nedelje, a takav scenario bi najmanje poremetio narednu sezonu, koja je trebalo da počne krajem juna, ali će definitivno biti odložena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve