Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.04.2020.

21:20

Prvenstvo Holandije prekinuto, a Ajaks i AZ imaju isto bodova

Fudbal se neće igrati u Holandiji do prvog septembra.

Izvor:

Autor:

Prvenstvo Holandije prekinuto, a Ajaks i AZ imaju isto bodova
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Zbog pandemije koronavirusa, vlada Holandije odlučila je da suspenduje sport do 1. septembra.

To znači da će sezona u Erediviziji morati da bude otkazana.

"Do prvog septembra se neće igrati fudbal, čak ni pred praznim tribinama. Povodom ove odluke, liga je odlučila da se sezona 2019/20 neće nastaviti. Fudbalski savez će se konsultovati sa UEFA, posle čega će biti doneta odluka. U petak će biti održan sastanak između saveza i klubova, gde će se razgovarati o posledicama.

Profesionalci će moći ponovo da treniraju, pošto će trening centri biti otvoreni. To je dobar znak, pošto će i deca moći ponovo da treniraju, ali pod posebnim uslovima. Profesionalni fudbal se neće igrati pod pokriljem Fudbalskog saveza Holandije dok god to ne odobri vlada naše države i odluči da je bezbedno da se vratimo na teren.

Još nije doneta definitivna odluka da se otkaže sezona, ali idemo ka tome i obezbedićemo pomoć celoj fudbalskoj industriji, kako bi finansijski gubici bili što manji. Veliki je izazov za nas i dosta toga je pred nama, s obzirom da fudbal neće moći da se igra do 1. septembra. Zajedno ćemo odlučiti kako će se odvijati fudbal u budućnosti u Holandiji.

Svi ćemo se zajedno izboriti", stoji u saopštenju KNVB.

Još nije poznato da li će povodom otkazivanja sezone titula biti dodeljena Ajaksu, pošto su AZ i tim iz Amsterdama izjednačeni na tabeli sa po 56 bodova, ali je tim Dušana Tadića na vrhu zbog bolje gol razlike.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve