Partizan smanjio plate za 50 odsto

FK Partizan smanjio je svim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i menadžmentu kluba primanja za 50% na tromesečnom nivou, potvrđeno je za B92.net.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" je nedavno kritikovao nameru srpskih klubova da smanje primanja igračima za 50%, na šta su Partizan i Crvena zvezda reagovali zajedničkim saopštenjem.

Crno-beli su reagovali na aktuelnu situaciju zbog koje se fudbalska prvenstva neće nastaviti pre juna meseca.

Odluku uprave je podržao prvi trener ekipe Savo Milošević, a umanjenje plata se odnosi samo na fudbalere, stručnih štab i menažment, dok će ostali iz radne zajednice zadržati svoja standardna primanja.

"Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA (COVID-19 Football Regulatory Issues), Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu RS, a u vezi sa čl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio sledeće:

* UO FK Partizan, uz saglasnost šefa stručkog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto", navodi se u saopštenju FK Partizan.

strana 1 od 2 idi na stranu