Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.04.2020.

10:50

Pet Antićevih otkrića u Atletiku, Realu i Barseloni

"Radomir Antić bio je ispred svog vremena", uvodna je rečenica "Marke" u tekstu "Antićevih pet otkrića u Atletiko Madridu, Real Madridu i Barseloni".

Izvor: PT

Autor: PT

Pet Antićevih otkrića u Atletiku, Realu i Barseloni
EPA PHOTO EFE/JULIAN MARTIN

Poznati španski list podseća nas na samo neka od dela proslavljenog srpskog trenera koji je preminuo u ponedeljak šestog aprila.

Antić je u karijeri vodio sva tri španska velikana, a u Atletiko je ostavio najdublji trag osvojivši duplu krunu u sezoni 1995/1996.

Pronalazak Pantića

Milinko Pantić u Srbiji je bio daleko od nepoznatog fudbalera, šest godina je igrao u Partizanu, potom je četiri proveo u Panioniosu, ali u Španiji je malo ko znao za njegove igračke kvalitete i na relativno mala vrata je stigao u Atletiko 1995.

"Atletiko je platio 750.000 evra za njega, a on će se kasnije ispostaviti kao jedan od najvažnijih fudbalera u osvajanju duple krune. Pantić je bio majstor u izvođenju kornera i slobodnih udaraca i mnogi navijači Atletiko Madrida i dan danas ga se sećaju", piše Marka.

Pantić je odigrao ukupno 127 utakmica za "jorgandžije" u periodu od 1995. do 1998. i postigao je 35 golova.

Molina kao libero

"Još jedno otkriće Antića jeste stavljanje golmana Moline kao libera", navodi se na sajtu "Marke" i dodaje:

"Molina je imao sjajnu kontrolu lopte i svojim znanjem davao je kiseonik saigračima. Igrao je na poziciji na kojoj gotovo nikada nijedan golman nije igrao".

Najbolja verzija Kaminera

Kada je Radomir Antić došao u klub Hose Luis Peres Kaminero je ulazio u treću sezonu.

Antić je iz veznog fudbalera izvukao ono najbolje. U sezoni kada su osvojili duplu krunu odigrao je 37 utakmica i postigao je devet golova. Godinu dana kasnije bio je još bolji sa 14 golova u 30 odigranih utakmica.

Fernando Jero kao golgeter

Kada je vodio Real Madrid, u sezoni 1991/1992, Jero je igrao možda i najbolji fudbal u karijeri završivši godinu sa 21 golom.

Iako je Real bio prvi na tabeli, Antić je smenjen s mesta posle 19. odigranih kola.

Unapredio igru Ćavija Ernandesa

"Trener Barselone bio je 2003. i tada je značajno unapredio igru i poziciju Ćavija", piše "Marka".

Ćavi je sam priznao kako je Antić dosta uticao na njega: "Tražio je od mene da više tražim loptu, da se više pitam na terenu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve