Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.04.2020.

19:29

Sautgejtu i Nevilu draštično smanjene plate

Selektori muške i ženske fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt i Fil Nevil primaće manje plate sa po 30 odsto tokom pandemije koronavirusa.

Izvor: MS

Autor: MS

Sautgejtu i Nevilu draštično smanjene plate
Photo by Michael Regan/Getty Images

Sautgejt i Nevil su najplaćeniji u Fudbalskom savezu Engleske (FA) sa tri miliona funti godišnje, odnosno 300.000.

Izvršni direktor FA Mark Balingem rekao je da su ovo "vremena puna izazova" i da odluke "nisu lako donete".

Svi zaposleni u FA koji godišnje zaradjuju 50.000 funti privremeno će primati manju platu za 7,5 odsto, dok će visoki zvaničnici primati 15 odsto manju platu.

Balingem je rekao da će zbog odloženih utakmica u FA kupu, mečeva reprezentacije Engleske i ostalih dogadjaja na Vembliju, Savez pretrpeti gubitak od oko 100 miliona funti, a da bi suma mogla da naraste i do 150 miliona funti, u zavisnosti od toga koliko će trajati kriza, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Kao i brojne organizacije širom zemlje i mi razmatramo finansijski model tokom ovog perioda. Želimo da preduzmemo razborite i prikladne korake da zaštitimo i podržimo FA i naše zaposlene tokom ovog nepredvidivog vremena", rekao je Balingem, koji zaradjuje oko 800.000 funti godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve