Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.04.2020.

14:29

"Nisi muškarac ako se plašiš virusa"

Crnogorski fudbaler Ognjen Rolović nastupa za Minsk, klub iz Belorusije, gde se tokom pandemije koronavirusa praktično jedino igra fudbal.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

On nije bio u protokolu za vikend u gradskom derbiju protiv Energetike, ali je zato dobio prostora u britanskom "Dejli mejlu".

"Glupo je da mi jedini igramo. U Belorusiji se ponašaju kao da je pandemija neka obična, svakodnevna pojava i da niko ne treba da se boji virusa. Ovde je neki čudan mentalitet – ako se plašiš situacije, nisi muškarac", počeo je Rolović priču.

Rolović ističe da u Belorusiji nema nikakvih socijalnih ograničenja, osim one o distanci između osoba, te saveta građanima da peru ruke.

"Teško je usredsrediti misli na fudbal. Ne znate gde su bili drugi igrači, s kim su bili u kontaktu. Imate ugovor i ne možete reći „neću da igram ili treniram”, dok s druge strane imate porodicu koja strahuje i moli da se pazite kontakta. Tako ste zarobljeni između dve vatre. Mislim da slično misli 90 odsto igrača, i kada bi se oni pitali prvenstvo bi bilo na pauzi", dodao je Rolović.

Fudbalski savez Belorusije još uvek ne namerava da prekida prvenstvo.

"Mnogo je igrača u kontaktu s medijima, ali mišljenja su različita. Neki igrači su više zabrinuti, drugi manje, ali u prva dva kola nismo imali slučaj da igrač odbije da igra ili da napusti klupski kamp", kažu iz Saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve