Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.04.2020.

09:10

Ridiger ogorčen na predlog doktora: Jesmo li mi Afrikanci životinje?

Fudbaler Čelsija Antonio Ridiger bio je začuđen predlogom francuskih doktora da bi ekspriment s vakcinom za koronavirus trebalo da bude sproveden u Africi.

Izvor: PT

Autor: PT

Ridiger ogorčen na predlog doktora: Jesmo li mi Afrikanci životinje?
(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Ridiger, koji je poreklom iz Sijera Leonea, na zvaničnom Tviter profilu napisao je da je to rasizam na najvećem mogućem nivou.

"Zašto ne bismo ovo izučavali ovo u Africi gde nema maski, nema lekova, reanimacije? To se već radilo u nekim istraživanjima vezanim za AIDS. Testirali smo na prostitutkama jer smo znali da su ionako izrazito izražene toj bolesti i da ionako ne koriste zaštitu", rekao je Žan-Pol Mire, na šta se njegov kolega Loht nadovezao:

"Tako je. Ima kolega pravo. Razmišljamo o jednoj paralelnoj, ali eksperimentalnoj studiji u Africi."

Ridiger se tako nadovezao na reakcije Didijea Drogbe i Samjuela Etoa koji su takođe kritikovali Francuze.

"Bilo mi je potrebno neko vreme da pronađem reči za ove ljude. Dva francuska lekara su na TV predložila da se ekspriment s vakcinom Covid-19 izvrši u Africi... Kao da su Afrikanci životinje? Sramotno! Ovo je rasizam na najvećem mogućem nivou", napisao je fudbaler Čelsija.

Doktori širom sveta rade na leku za virus Covid-19 koji je odneo na desetine hiljada života širom sveta, a pojedinci su se već prijavili da budu "žrtvovani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve