Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.04.2020.

10:59

"Zbog koronavirusa postao je 'siv' – nije mogao da diše, jede i govori"

Nekadašnji turski golman Ruštu Redžber i dalje se nalazi u teškom stanju zbog koronavirusa.

Izvor: MS

Autor: MS

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Njegova supruga Isil, koja mu je prenela virus, oglasila se na Instagramu u vezi zdravstvene situacije bivšeg čuvara mreže Barselone, Bešiktaša i Fenerbahčea.

Čitajte još

*Čuveni golman bori se za život u bolnici zbog koronavirusa

"Poslednja 72 sata su bila veoma teška i nadam se da će od sada biti bolje. Želim da se zahvalim svima koji su uz nas. Ovo je bitka ljudskog bića protiv stvari koje telo ne poznaje", rekla je Isil, a prenosi Fanatik.

Ona je objasnila kako se Redžber osećao tri prethodna tri dana.

"Važno je da se što ranije otkrije, ovaj virus ne ostaje u grlu ili nosu, brzo se kreće i gnezdi se u plućima. Tu se brzo množi i započinje upala pluća. Prvih 72 sata su vrlo kritični, Ruštu je danima imao groznicu. Čudni simptomi koje ranije nije doživeo, osetio ili video. Patio je od jake slabosti, umora, gubitka apetita. Кoža mu je postala siva", otkrila je Isil.

"Disao je brzo i imao je poteškoće u tome, pored kašlja koji nije prestao. Takođe nije mogao da govori i imao je nepravilan puls", dodala je.

Ruštu Redžber primljen je u bolnicu proteklog vikenda i odmah stavljen pod stalnu negu kada je ustanovljeno da je bio pozitivan na koronavirus.

Isil mu je prenela virus po povratku iz SAD jer se nije pridržavala obaveznog dvonedeljnog karantina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve