Stanković: Neka misle da je reklama, znam koliko sam učinio za svoju zemlju

Dejan Stanković, bivši fudbaler a trenutno trener, govorio je o donaciji koju je uputio Srbiji.

LNIzvor: B92
Podeli
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Stanković je donirao respiratore i medicinsku pomoć Srbiji za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Strateg Crvene zvezde je odgovorio na negativne komentare koje je dobio nakon donacije.

"Moja supruga Ana je u Milanu sa sinom Filipom, dok sam ja u Beogradu sa Aleksandrom i Stefanom, najmlađim i najstarijim sinom. Svi smo u redu, ali brinem se, kakve se stvari događaju u Lombardiji. Inicijativa se uvek mora preduzimati. Neki možda misle da je to samo reklama, ali nije me briga. Znam šta sam sa svojom porodicom učinio za svoju zemlju. Treba svako ko može da pomogne, da spasimo živote, šta god da je potrebno. Donirao sam respiratore za intenzivnu negu srpskim bolnicama, nadam se da će pomoći", izjavio je Stanković za italijansku "Republiku".

Proslavljeni vezista ističe da je zdravlje ispred fudbala i sporta u ovom trenutku.

"Ja sam realista, sada ne govorimo o fudbalu. Ne želim da tim trenira, čak i kada bi me terali, rekao bih igračima da ostanu kod kuće. Ovu moramo shvatiti ozbiljno, vidim ljude koji i dalje ne shvataju ozbiljnost situacije. Morate biti hrabri, inteligenti, da slušate pravila i ne odustajete. Italija je moj drugi dom, osećam je kao deo sebe. Moramo voleti život, zato ostajemo kod kuće, da bismo zagrlili svoje najmilije".

U stalnom kontaktu je sa brojnim saigračima iz slavnih dana Intera.

"Često razgovaram sa Materacijem, Kivuom i Zanetijem. Dajemo jedni drugima informacije o našim porodicama i svako od nas pomaže koliko može. Takođe, čujem se i sa Mihajlovićem, koji je kod kuće izolovan sa porodicom",
kazao je Stanković.

strana 1 od 2 idi na stranu