Otkazali meč zbog kladionice – "To je bilo bolesno"

Prijateljska utakmica švedskog sedmoligaša Eskilstuna i osmoligaša Nashulta otkazana je.

MTIzvor: B92
Podeli
Photo by Stuart Franklin/Getty Images
Photo by Stuart Franklin/Getty Images

To naravno ne bi bila vest, da u javnost nije izašla pozadina čitave priče u koju su bile upletene razne strane kladionice, odnosno kladioci širom sveta.

Švedska je jedna od retkih zemalja koja usled pandemije koronavirusa nije zatvorila granice i suspendovala u potpunosti sportska takmičenja.

Za ovaj meč lokalnih niželigaša počeli su da se interesuju kladioničari širom sveta, koji su pokušavali na sve načine da kontaktiraju igrače i trenere, te da im daju savete i predloge.

"Ceo dan su nam stizali pozivi. Kontaktirali su nas i preko društvenih mreža iz celog sveta, a poruke su bile: ’Srećno, nadam se da ćete da izgubite’. Nastao je haos oko nebitne utakmice. Odlučili smo da je otkažemo zbog sigurnosti igrača. Nikad ne znate šta sve može da se dogodi nakon štu su igrači kontaktirani od raznih ljudi", rekao je predsednik Eskilstunda Bengin Ozeran.

Kladioničari su na sve načine pokušavali da saznaju detalje ove utakmice.

"Čak su kontaktirali i trenera u istoj ligi u kojoj igramo kako bi proverili kako igramo i kako smo igrali pre. Ljudi su čak razgovarali sa nekima od bivših igrača i pitali o našoj startnoj postavi. To je bilo bolesno", dodao je on.

strana 1 od 2 idi na stranu