Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.03.2020.

19:15

"Pocepao sam Realovo pismo, plakao, molio selektora, ali uzalud"

Argentinski fudbaler Anhel di Marija otkrio je malo poznate detalje pred finale Svetskog prvenstva 2014. godine protiv Nemačke.

Izvor: MT

Autor: MT

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Brzonogi krilni napadač bio je na izlaznim vratima Real Madrida, transfer u Mančester junajted je bio red vratima, tako da čelnici kraljevskog kluba nisu želeli da rizikuju ozbiljniju povredu.

Di Marija je polufinalni meč sa Holandijom propustio zbog problema sa trbušnim mišićima, a iz Madrida mu je pred finale Mundijala stiglo i "preteće" pismo.

"Danijel Martines, doktor reprezentacije, doneo mi je pismo i rekao da je stiglo iz Madrida. Znao sam da žele da me prodaju, a u pismu je verovatno bila pretnja tužbom ako zaigram u finalu, što sam tek posle saznao. Znali su da sam povređen i da bi igrajući finale upropastio transfer u Junajted. Iscepao sam ga, nisam ga otvorio, to je bilo finale i nisam se plašio posledica. Rasplakao sam se, molio selektora da igram, ali je on umesto mene stavio Enca Peresa", rekao je Di Marija u argentinskoj televizijskoj emisiji "Podemos Hablar".

Di Marija je u Junajted prešao nakon Svetskog prvenstva za 75.000.000 evra, ali se tu zadržao samo jednu sezonu.

Već narednog leta je otišao u Pari Sen Žermen, gde igra i dan-danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve