Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.03.2020.

13:16

Ognjen Vranješ – zašto se kaže "glup kao fudbaler" i kako je pocepao ugovor karijere

Fudbaler AEK-a iz Atine Ognjen Vranješ na Instagramu je pričao o različitim stvarima iz svoje fudbalske karijere.

Izvor: SS

Autor: SS

Ognjen Vranješ – zašto se kaže
Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Odgovarajući na pitanja, između ostalog, dotakao se sukoba sa Edinom Džekom.

Popularni “Dijamant” mu je tada navodno očitao “bukvicu” zbog sukoba sa navijačima, takozvanim “Fanatikosima”.

"Teško da iko meni može da očita bukvicu. Mislim, možeš sa mnom uvek da popričaš normalno, da me posavjetuješ, ali da mi očitaš bukvicu… Nisam još sreo takvog čoveka", izjavio je Vranješ.

Upitan je i zbog čega postoji izreka “glup si kao fudbaler”. Dao je zanimljivo obrazloženje.

"Zato što 95 posto fudbalera se oblači isto, vozi iste automobile, muva iste ribe… Sve isto radi. Stvarno ima dosta fudbalera neobrazovanih koji ne znaju da sastave dve rečenice. Baš dosta ima. Jer, kao i ja, čitav život pimplaš tu loptu, udaraš se, trčiš…"

"Samo si bio tome posvećen, nisi bio posvećen knjizi. Kao što bi neki ljudi za svoj život pročitali hiljade knjiga ili stotine, nebitno, koji su obrazovani i išli na fakultet. Ne mogu se sada praviti pametan, vidiš kako pričam ja kada dajem intervju, a kako priča čovek obrazovan. To su dva različita sveta".

Kada je imao 21 godinu, Vranješ je imao priliku da ode u Mančester junajted.

"Kada sam imao 21 godinu imao sam priliku da odem u Mančester, to je propalo. Tvrdim da u tom periodu nije bilo napadača u Evropi koji je mogao da mi parira. Zbog svega što se dogodilo moja karijera u reprezentaciji je završena", rekao je banjalučki defanzivac.

Otkrio je i da je pocepao ugovor života, kada je bio u Rusiji.

"Imao sam u Krasnodaru ugovor na dve godine, ponudili su mi novi, veći ugovor na još tri i po godine. Mom tadašnjem menadžeru bio je problem da putuje 200 kilometara iz Rostova kako bi došao na pregovore, tada sam iz revolta ustao i pocepao ugovor, a potom sam otišao iz Krasnodara".

Ima plan da se vrati u Belgiju od leta, u ekipu Anderlehta. Trenutno je pozajmljen AEK-u.

"Na leto se vraćam u Anderleht, videćemo šta će se dešavati dalje. Imam važeći ugovor još dve godine", poručio je Ognjen Vranješ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve